Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71-stjärnan talar ut – har drabbats av allvarliga cancerformen: ”Det är som att få en dödsdom”

 
Senaste nytt om HV71
Visa alla artiklar

För lite mer än ett år sedan drabbades HV71:s lagkapten Simon Önerud av den allvarligaste formen av hudcancer, malignt melanom.
– Det är lite som att få en dödsdom, säger Simon Önerud i C Mores Hockeylördag.

HV71-stjärnan Simon Önerud har för många gått en okänd kamp utanför isen den senaste tiden. För ett år sedan drabbades han nämligen av malignt melanom, vilket är den allvarligaste formen av hudcancer.

I en intervju i C Mores Hockeylördag berättar han om det för första gången.

– Det är lite som att få en dödsdom. Man tänker alltid det värsta. Man tänker på familjen och barnen. Som tur var har det gått väldigt bra, men tiden fram tills man visste att det hade gått bra var väldigt tuff, säger Önerud i intervjun.

Han ska ha fått radioaktivt läkemedel insprutat, samt opererat både ljumsken och ryggen för att bli av med cancern, enligt Expressen. Den här säsongen har Simon Önerud gjort 20 poäng på 44 matcher.

Hela reportaget med Önerud går att se i Hockeylördag på C More och TV4 senare på lördagen.

Fakta: Malignt melanom

Prognosen för malignt melanom har förbättrats på senare tid. Mellan 80 och 85 procent av alla patienter botas. Malignt melanom förekommer i alla åldrar, men är mycket sällsynt hos barn. Malignt melanom kan förekomma var som helst på kroppen Vanliga första symtom på malignt melanom är att ett födelsemärke börjar växa, klia eller ändra färg och form.

Källa: Cancerfonden