Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

HV71-stjärnan talar ut – har drabbats av allvarliga cancerformen: ”Det är som att få en dödsdom”

För lite mer än ett år sedan drabbades HV71:s lagkapten Simon Önerud av den allvarligaste formen av hudcancer, malignt melanom.

– Det är lite som att få en dödsdom, säger Simon Önerud i C Mores Hockeylördag.

HV71:s Simon Önerud har drabbats av cancer.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Elin Elderud

Annons

HV71-stjärnan Simon Önerud har för många gått en okänd kamp utanför isen den senaste tiden. För ett år sedan drabbades han nämligen av malignt melanom, vilket är den allvarligaste formen av hudcancer.

I en intervju i C Mores Hockeylördag berättar han om det för första gången.

Annons

– Det är lite som att få en dödsdom. Man tänker alltid det värsta. Man tänker på familjen och barnen. Som tur var har det gått väldigt bra, men tiden fram tills man visste att det hade gått bra var väldigt tuff, säger Önerud i intervjun.

Annons

Han ska ha fått radioaktivt läkemedel insprutat, samt opererat både ljumsken och ryggen för att bli av med cancern, enligt Expressen. Den här säsongen har Simon Önerud gjort 20 poäng på 44 matcher.

Hela reportaget med Önerud går att se i Hockeylördag på C More och TV4 senare på lördagen.

Fakta: Malignt melanom

Prognosen för malignt melanom har förbättrats på senare tid. Mellan 80 och 85 procent av alla patienter botas. Malignt melanom förekommer i alla åldrar, men är mycket sällsynt hos barn. Malignt melanom kan förekomma var som helst på kroppen Vanliga första symtom på malignt melanom är att ett födelsemärke börjar växa, klia eller ändra färg och form.

Källa: Cancerfonden

Annons

Annons

Till toppen av sidan