Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-backen: "Försökte överleva"

 
SHL 2017/18
Visa alla artiklar

HV71 har spelat sin första match för säsongen. Laget inledde piggt och ledde med 3-0 en bit in på första perioden. I period två och tre var det Frölunda som öste på och de vann skotten med 31-12, det räckte dock inte för att komma ikapp målmässigt och HV vann med 3-2. - Detta har vi väntat på länge, säger Johan Lindbom om att vara tillbaka i matchspel.

Matchen spelades i Kungsbacka och Hanhals vanliga hemmarink Kungsbacka ishall. Efter en, inte helt oväntat, hafsig matchinledning skulle HV komma in i matchen och gjorde en stark inledningsperiod.

Nyförvärvet blev tvåmålsskytt

Nyförvärvet från Djurgården, Markus Ljungh, tog huvudrollen under de första 20 och gjorde både 1- och 2-0 till HV71. Först fick han öppet mål efter en fin passning av Markus Lauridsen, Ljungh behövde bara sätta klubban till och styra pucken i tom bur. Kort därefter hade kedjan med Christoffer Törngren, Johan Johnsson och Isac Brännström ett långt byte i offensiv zon. I ett flygande byte kom Markus Ljungh in och han kunde stöta in 2-0 ur snäv vinkel.

Innan den första perioden var över skulle det bli 3-0. Oscar Sundh och Anton Bengtsson kontrade och mot ett taffligt Frölunda-försvar kunde de hugga på ett par returer innan Bengtsson till slut gjorde mål.

- Jag tycker vi gör det bra, i varje fall första halvan av matchen. Vi får klubbor på pucken och bryter uppspel och får lite tryck mot kassen. Vi har bra kontroll på dem, säger comebackande backen Kristofer Berglund.

- Det var kul att spela, kul att vara inne och försöka överleva matchen. Det var känslan. Man har inte full fräs i huvud och kropp, men det var gött att vi gör en bra match och att det inte blir så många bökiga situationer.

Många HV-utvisningar

I den andra perioden var Frölunda det bättre laget och via ett antal numerära överlägen pressade de tillbaka HV. Max Friberg skulle reducera när han trampade igenom och gjorde mål med en backhand. Det blev inga mer mål i mittrundan och HV ledde med 3-1 inför den tredje perioden.

- Förutom de inledande minuterna tycker jag vi gör en riktigt bra förstaperiod. Sen växlar de upp i andra och vi får kämpa. Vi jämnar ut spelet en aning i tredje. Men totalt är första perioden till oss och de andra två till Frölunda, säger HV-tränaren Johan Lindbom.

Märktes det att Frölunda gjorde sin andra match och ni eran första?

- Ja, så kan det vara. Vi har mycket nytt i laget och nya spelare. Men vi visar bra inställning och krigar på.

HV71 drog på sig en rad utvisningar matchen igenom och till slut skulle Frölunda få utdelning i powerplay. Joel Lundqvist hittade en bra position framför Felix Sandström och sköt i mål med ett direktskott.

Frölunda jagade kvittering och tog ut målvakten i slutet. Men de kom inte ikapp utan HV vann matchen med 3-2, trots att skottstatistiken blev förkrossande 31-12 till Frölunda. Johan Lindbom tycker lagets försvarsspel såg bra ut.

- Ja, det gjorde det. Sen blir det lite förryckt, det är 7-1 i utvisningar till oss så det är stor skillnad och det blev lite förryckt.

Kristofer Berglund tycker HV71 hade bra kontroll på Frölunda, skottstatistiken till trots.

- Det är ingen riktig fara, de är bra på att hålla i pucken och byta hörn. De får långa byten och vill trötta ut oss, men vi försvarar oss bra framför mål. Sen vill vi döda situationen innan den kommer dit, men det har med tajming och självförtroende att göra.

Nästa match för HV71 är nu på lördag när laget möter Färjestad i Kinnarps Arena.

- Vi måste bli större med pucken i egen zon. Vi har några byten när vi petar pucken i runden, och det är inte bra att skyffla över problemen på varandra. Vi får hitta lösningar på urspelen ur egen zon, men vi har inte riktigt lagt tid på att träna på det än, säger Berglund.