Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 vann efter stark vändning

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 var bara några minuter från sin tredje raka förlust. Men tack vare två sena mål i matchen blev det seger med 3-2 mot Brynäs. – Otroligt skönt att vi vände ett underläge, sade matchvinnaren Isac Brännström till C More.

HV71 och Brynäs gjorde upp om viktiga poäng i kampen om en plats i det stundande SM-slutspelet.

Brynäs gjorde första periodens enda mål när Joel Kellman hittade rätt i powerplay. Kellman tryckte in pucken i mål från nära håll efter att Felix Sandström inte lyckats hålla tätt.

Målet kom när Anton Bengtsson satt utvisad för en boarding på Marcus Ersson. Ersson brakade in i sargen efter att Bengtsson fullföljt en tackling, något som var svårt att undvika.

– Jag skulle sätta press på honom och han snubblar till precis innan jag är där. Det är olyckligt att han skadar sig, jag tappar balansen på hans ben som kommer upp i luften. Jag hinner verkligen inte avbryta, sade Bengtsson till C More.

Om de inledande 20 minuterna sade han:

– Jag tycker att vi spelar helt okej, det är två utvisningar som gör att de får momentum. Det gäller att fortsätta trumma på och spela i deras försvarszon. Vi kan höja passningstempot och ha mer fart när vi har pucken.

Fick öppet mål

Tidigt i andra perioden var Brynäs riktigt nära att utöka ledningen till 2-0. Joel Kellman fick öppet mål och försökte lägga pucken i mål med en backhand. Men Felix Sandström fick ut ett benskydd och satte stopp för en utökad hemmaledning.

I stället kvitterade HV71 när Brynäs drog på sig en utvisning sedan man haft för många spelare på isen. Nils Andersson fick tid att sikta in sig och sköt 1-1 med ett dragskott.

1-1 stod sig andra perioden ut. Mellanakten bjöd på en jämn matchbild även om Brynäs hade dubbelt så många skott på mål.

– Det är ett fall framåt, vi spelar tajt, disciplinerat och smart. Om håller vi håller fem mot fem tror jag vi vinner det här. Vi är tighta hemåt och har riktigt fint slagläge, sade Nils Andersson i C More.

”Skönt att studsa tillbaka”

Tidigt i tredje perioden återtog Brynäs ledningen. Nicklas Danielsson fick på ett skott som gick in mellan benskydden på Sandström. HV71-keepern hade gjort flera fina räddningar tidigare i matchen men det här målet fick han ta på sig.

HV71 skulle dock vända underläge till seger med 3-2 efter två mål som föll sent i matchen.

Markus Ljungh kunde skicka in 2-2-pucken i tom kasse sedan Joacim Eriksson varit ur position efter ett blockerat skott. Därmed gjorde nyförvärvet från Djurgården sitt tionde mål och 25:e poäng för säsongen.

Knappt fyra minuter senare satte Isac Brännström det matchavgörande målet. Brännström styrde in pucken i mål från nära håll sedan hans kedjekamrater Christoffer Törngren och David Gustafsson svarat för förarbetet.

– David slår den direkt på mig, och jag försöker få den på bortre stolpen. Vi har snackat mycket om att gå på mål och stanna kvar där. Ibland kommer pucken fram – och då är det bra att vara där, sade Brännström i C More.

– Skönt att studsa tillbaka, otroligt skönt att vi får vinna här och vända underläge. Jag tycker att vi stundtals spelade bra i vår kedja men vi kan bättre. Det var skönt kunde avgöra i slutet.