Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 lyfter efter seger i rivalmötet

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Han gick mållös från de 25 första matcherna. Men nu har Christoffer Törngren gjort mål i två raka matcher. – Det var riktigt skönt att jag fick göra mål i Kinnarps igen, säger HV71-forwarden efter 3-2-segern mot Färjestad.

Christoffer Törngren återvände till HV71 inför den här säsongen efter ett år i Färjestad. Men 24-åringen hade en tung höst och fick vänta till sin 26:e SHL-match för säsongen innan han spräckte sin egen målnolla.

Nu har han gjort mål två matcher i rad.

Törngren öppnade målskyttet mot Färjestad när han krigade in en retur från nära håll 7.21 in i andra perioden.

– Det var grötigt framför mål. Isac (Brännström) hade ett bättre läge och jag trodde att han skulle göra mål och jag hade bara att skicka pucken i mål i öppen kasse. Det var ett näste där framför så det var skönt att vi fick pucken, säger han.

Därmed fördubblade forwarden sin målskörd den här säsongen. Det första målet kom mot Linköping i förra omgången. Varför målskyttet helt plötsligt har lossnat har han inget bra svar på.

Gjorde mål på straff

– Det är svårt att säga vad det beror på. Jag har jobbat på hårt och har haft bra lägen innan också, säger han.

– Det var riktigt skönt att jag fick göra mål i Kinnarps igen, det var längesedan. Eftersom vi har vunnit mycket på slutet har jag inte tänkt så mycket på det, men visst är det skönt att det släpper.

Färjestad kvitterade till 1-1 när Carl Jakobsson gjorde mål på en studsande puck. Men HV71 återtog ledningen några minuter senare. Mikko Lehtonen skickade iväg pucken från blålinjen och den styrdes av Andreas Thuresson innan den gick i mål via skridskon på en av gästernas spelare.

När nästan halva tredje perioden var spelad tilldömdes HV71 straff sedan Martin Fehérváry blivit neddragen. Oscar Sundh tog straffen, gjorde inget misstag utan skickade upp pucken till höger om målvakten Adam Werner.

Hemmalaget fick dock bara behålla tvåmålsledningen i en dryg minut. Färjestad reducerade när Oskar Steen hittade rätt på ett direktskott.

Gästerna plockade ut målvakten i slutminuterna men fick aldrig till någon riktig forcering.

”Satt jättemycket i skallen”

– Det är skönt att vi vinner efter en snöplig torsk mot Linköping. Det var ingen jättebra match, varken från oss eller Färjestad. Jag tycker att vi spelade bättre mot Linköping. Vi fick lite studsar med oss i dag. Stundtals spelade vi väldigt bra medan vi gick ner oss i andra perioder, säger Christoffer Törngren.

Ett formstarkt HV71 har vunnit flera jämna matcher på slutet och tack vare segern mot Färjestad avancerar laget till sjätte plats i tabellen.

– Det satt jättemycket i skallen i början. Det var många, inklusive mig, som hade riktigt dåligt självförtroende. Trots att vi spelade bra fick vi ingenting med oss och det tär på en. Det har släppt nu och det är riktigt skönt, säger Törngren.

Christoffer Törngren har under stora delar av säsongen fört en undanskymd tillvaro och fått sparsamt med speltid. Han konstaterar själv att hans egen säsong har stora likheter med lagets i stort.

– I början var det helt okej, men efter fem-tio matcher hamnade jag i en svacka som höll i sig ett tag. Sedan har jag spelat bättre, men jag kan bättre än det här men det är skönt att målskyttet har lossnat, säger han.

Klicka här för att se bildspelet i appen!