Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi ville ge fansen en seger"

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Han klev fram och gjorde sitt andra slutspelsmål när det behövdes som mest. Efteråt var Didrik Strömberg ett enda stort leende. – Vi ville ge fansen en seger, säger HV71-backen efter måndagskvällens 5-3-seger mot Färjestad.

Vinn – eller försvinn. Det var de enkla förutsättningarna för HV71, som kom till spel utan både Oscar Sundh och Martin Thörnberg, inför den sjätte kvartsfinalen mot Färjestad.

En slutsåld Kinnarps Arena fick se slutspelshockey när den är som allra bäst och en match som svängde flera gånger.

Bara en minut och 19 sekunder hade spelats när gästerna öppnade målskyttet. Sebastian Erixon slängde pucken på mål och den styrdes i mål via Markus Lauridsens skridsko.

HV71 lät sig inte nedslås av det tidiga baklängesmålet utan tog över mycket av spelet – och till slut kom målen.

Isac Brännström kvitterade han forcerade in en retur och Mikko Lehtonen satte 2-1 när han krutade pucken i mål i numerärt överläge. Det var HV71:s blott andra mål på 24 försök i powerplay.

HV71 behöll initiativet i andra perioden, men i stället för utökad ledning skulle matchen vända på nytt. Färjestad utjämnade först till 2-2 genom Joakim Nygård efter en tilltrasslad situation i powerplay och tog sedan ledningen när Jesper Olofsson fick öppet mål.

Junior kvitterade

Det var givetvis två tunga mål att få mot sig, men i det läget gav junioren Max Wennlund hemmalaget nytt hopp när han kvitterade till 3-3 genom att skicka pucken i mål vid bortre stolpen.

Tidigt i tredje perioden lyfte nästan taket i arenan när Didrik Strömberg skickade pucken i mål från vänsterposition.

– Det var tillfälligheter. Jag fick en bra passning och fick tid på mig. Jag såg att det var trafik på mål och valde att lägga pucken högt, säger målskytten om sitt andra slutspelsmål.

Han njöt av atmosfären i Kinnarps Arena där stämningen var på topp.

– Det var fantastiskt kul. Jag tycker att arenan kokade i dag, och vi ville ge fansen en seger efter två torsk här hemma.

HV71 var fortsatt spelförande efter Strömbergs mål, vann många dueller och skapade klart flest målchanser. Färjestads forcering kom först i slutminuterna sedan Markus Svensson lämnat målet. Men i stället för en kvittering kunde Anton Bengtsson skicka pucken i det tomma målet.

”Riktigt bra karaktär”

– Det var skönt. Vi var piskade att vinna och gjorde en riktigt bra match, säger Strömberg, och fortsätter:

– Hela laget visade riktigt bra karaktär. Det har varit så hela tiden, vi gnuggar på och fick lite medstuds. I tredje spelade vi av matchen på ett riktigt bra sätt, vi slängde inte bara iväg puckarna. Färjestad har ett otroligt bra lag och man måste stänga ner deras offensiv. Det var kul att vi fick utdelning i dag.

Nu kommer allt att avgöras på onsdag, då Färjestad har fördel av hemmaplan.

– Det ska bli otroligt häftigt med en game 7. En av oss får gå på semester medan det andra spelar vidare. Därför är det otroligt mycket på spel.

Didrik Strömberg spelade en sjunde och avgörande match så sent som i fjol då hans förra klubb Timrå tog klivet upp i SHL. Därför vet han vad som blir viktigt i det här läget.

– Det är mest att ha koll på känslorna, det gäller att hantera dem på rätt sätt, säger 25-åringen, som menar att pressen ligger på Färjestad.

– Det är klart att det är så. De kom etta i serien och har pressen på sig.

Klicka här för att se bildspelet i appen!

JnyttTV: Isac Brännström om matchen och sitt mål i ena klippet. Presskonferensen med lagens tränare i det andra.