Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 värvar efter hjärnskakningen

 
SDHL 2019/2020
Visa alla artiklar

HV71 förstärker truppen inför avslutningen av säsongen. Orsaken är en hjärnskakning på en av lagets målvakter.

Spelaren som ansluter är Shea Tiley, med meriter från det kanadensiska landslaget.

– En målvakt som håller väldigt hög klass, det visar inte minst hennes erfarenheter från kanadensiska landslaget. Vi är väldigt glada över att kunna knyta till oss Shea när vi nu går in i en viktig del av säsongen, säger Peter Ekelund, general manager i HV71, till klubbens webbplats.

Shea Tiley gjorde under säsongen 2018/19 17 serie- och slutspelsmatcher för Toronto Furies i CWHL, men efter att den ligan lades ner har hon tränat och spelat ihop med andra kanadensiska landslagsspelare på egen hand.

Samtidigt står det klart att Anna Amholt inte kommer till spel mer den här säsongen på grund av en hjärnskakning. Amholt värvades till HV71 inför den här säsongen men har bara vaktat målet i fem SDHL-matcher.

– Det är naturligtvis tråkigt, inte minst för Anna själv, att hon tvingas ge upp säsongen. Nu hoppas vi att en längre tids vila ska göra att Anna kan komma tillbaka till nästa säsong, säger Peter Ekelund.

HV71 toppar SDHL-tabellen med 13 poängs marginal till tvåan Luleå efter 28 av 36 omgångar.