Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 värvar: "Kan bli en publikfavorit"

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 har gjort klart med den kanadensiske forwarden Anthony Camara. – En spännande spelare. Men vi förstår att det krävs en omställning för honom, säger sportchefen Johan Hult till Jnytt.

På självaste påskafton presenterade HV71 värvningen av Anthony Camara, som närmast kommer från Iserlohn Roosters i den tyska ligan DEL.

– Vi har tittat på honom ett tag. Vi har sett honom live och Davidsson (Johan, assisterande sportchefen) har varit nere i Tyskland och träffat honom, säger Johan Hult.

– Det är en spännande spelare. Han har spelat JVM och gick högt i draften (nummer 81 sommaren 2011), men han har haft en längre väg till framgången. Han har dock hela tiden anpassat sig bra i sina nya miljöer.

25-åringen spelade innan tiden i Tyskland hockey både i Nordamerika, Österrike och Danmark. Nu blir HV71 ny klubbadress för den Torontobördige kanadensaren.

– Det känns jättebra att vara en del av HV71. Jag ska bidra med ett hårt jobb och alltid göra mitt bästa för att laget ska vara framgångsrikt, säger Camara själv i ett pressmeddelande.

Ansluter i juli

Kontraktet sträcker sig över en säsong. På grund av skattetekniska skäl ansluter han till HV71 först när laget återsamlas i slutet av juli.

– Vi har fått väldigt bra intryck av Anthony, både på och vid sidan av isen, och han har alla möjligheter att bli en publikfavorit i Kinnarps Arena. Han har en bra attityd till spelet och vi vet att vår publik gillar spelare med hull och hår-attityden, säger Johan Hult.

– Det är en hårt jobbande forward med näsa för målet. Han är en kille som tycker om att göra mål och han har likt många andra transatlanter förståelsen att det är runt målet det händer grejer. Han sticker in näsan där det bränns.

”Han behöver tid”

Camara noterades den gångna säsongen för 43 poäng, varav 23 mål, på 50 matcher. Det placerade honom på fjärde plats i skytteligan i DEL.

– Det finns otroligt skickliga spelare i tyska ligan, och även tysk hockey är på frammarsch. Att göra 23 mål i DEL är riktigt bra, säger Johan Hult.

– Vi är spända över om han kan fortsätta sin utveckling här. Vi förstår att det krävs en omställning för honom. Han behöver tid för att acklimatisera sig till spelet här, men vi ser definitivt delar i spelet som vi är intresserade av.

Anthony Camara är HV71:s fjärde nyförvärv inför säsongen 2019/20. Klubben har sedan tidigare gjort klart med backarna Johannes Kinnvall och Eric Martinsson samt forwarden Linus Sandin. Ytterligare två backar och lika många forwards ska adderas till truppen innan det är färdigvärvat.