HV71 anställer. Pär Johansson är klar som klubbens spelarutvecklare. Han kommer närmast från Frölunda Indians där han har varit assisterande tränare under de tre senaste säsongerna.

- Pär är en välmeriterad tränare som brinner för utveckling. Han kommer att tillföra ytterligare en dimension i utbildningen av våra unga spelare, säger Peter Ekelund, GM i HV71, i ett pressmeddelande.

I HV kommer han främst fokusera på individuell spelarutveckling för klubbens killar och tjejer på hockeygymnasiet. Han kommer även jobba med spelarna runt herrlaget.

- Det känns otroligt inspirerande att komma till HV71. Klubben är på helt rätt linje när det gäller synen på spelarutveckling och jag är glad över att få vara en del av det, säger Johansson själv i pressmeddelandet.

"Ville prova något helt annat"

Pär Johansson valde att lämna Frölunda när hans kontrakt gick ut med föreningen efter föregående säsong. Han säger till Jnytt att han fick ett flertal jobberbjudanden som liknade det han hade gjort i Frölunda, men ville egentligen göra något annat.

- Jag lämnade Frölunda för att prova något helt annat. Jag tog några månader för att fundera och kom fram i somras till att jag ville jobba med utveckling och i en klubb med många duktiga spelare. Det hade jag i Frölunda också, men som assisterande tränare, nu ville jag hoppa på detta.

När kom HV71 in i bilden?

- När jag väl hade landat i vad jag ville kontaktade jag HV själv. Jag känner Johan Hult sedan tidigare och ville bolla idéer med en sportchef i SHL, vad tycker en sådan klubb om detta? Då var klubben intresserade redan från början och kallade snabbt till möte med Ekelund, Hult, Jonas (Holmström, J20-tränare) och Niklas Rahm. Vi var alla överens om att arbetsbeskrivningen är något som blir en resurs för alla. Det är något som aldrig tidigare funnits i Sverige.

Vad kommer du göra på dagarna?

- Jag kommer vara en resurs till tränarna i junior- och seniorlag. Jag kommer jobba extra med spelare på is och med video. Sådant som kanske inte alltid hinns med, jag vet själv hur det är att vara assisterande tränare och att sådant inte alltid hinns med, säger han och fortsätter:

- Nu kommer jag vara bortkopplad från den taktiska delen och den stora bilden. Jag kommer jobba med individen, för min del kommer de enskilda matcherna inte spela så stor roll. Jag vill såklart vinna allt på slutet, men matchen en tisdagskväll är inte allt. Jag ska göra spelarna bättre, säger Pär Johansson och berättar att han fick inspiration efter ett besök i Texas.

- Jag var med på Dallas Stars development camp och fick en inblick i hur de jobbar. Detta är en roll som egentligen bara finns i NHL.