Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför väljer guldbacken HV71

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 fortsätter att förstärka truppen. Backen Eric Martinsson ansluter till laget.

Johan Hult presenterade en helhetsplan. Eric Martinsson fastnade för presentationen.

– Han ser på mig som spelare på samma sätt som jag själv gör. Det är en viktig bit för mig att komma till en klubb där ledningen har samma bild av en spelare som spelaren själv har, säger Martinsson till Jnytt.

Martinsson blir HV71:s tredje nyförvärv inför kommande säsong. Och det andra på en backsida där flera tongivande spelare försvunnit efter uttåget mot Färjestad i SM-kvartsfinalen.

Den tidigare Växjöbacken ska nu vara med att ersätta spelare som Mikko Lehtonen (klar för KHL) och Martin Fehervary (spelar i Nordamerika nästa säsong).

– Jag skulle väl säga att jag är en allround spelare, en tvåvägsback som försöker spela ett bra spel över hela isen. Både offensivt och defensivt. Jag slår bra passningar och är en puckskicklig back, säger Martinsson.

Den spelskickliga backen kommer närmast från en ganska strulig säsong där 26-åringen först försökte slå sig in i NHL men hamnade i AHL. Efter en tid i den nordamerikanska farmarligan flyttade Martinsson vidare till Geneve-Servette i Schweiz.

Nu är han klar för tre år i HV71. Ett relativt långt kontrakt med SHL-mått mätt. Men helt rätt för Martinsson efter den småtunga säsongen som varit.

– Jag vill studsa tillbaka och känna lite trygghet och komma till en klubb som tror på mig och som var beredd att skriva ett sådant avtal. Det är jag tacksam för, säger Martinsson.

Samtidigt kan de tre skrivna åren i Jönköping bli något färre. Expressens bloggare Johan Svensson rapporterar på Twitter att det finns så kallade utlandsklausuler efter varje år i kontraktet.

Men oavsett kommer backen åtminstone att nästa säsongen representera HV71 i tröja nummer 64.

Ett av lagen han kommer att ställas mot är alltså Växjö Lakers, en klubb med vilken Martinsson vunnit två SM-guld.

– Det kommer att kännas speciellt så klart. Jag hade fyra fantastiska år i Växjö och vann två guld. Så det är klart att jag har starka band och känslor för den klubben. Så är det. Men lite kul är det också, säger Martinsson.

Förutom de två SM-gulden är det en landslagsmeriterad back som sportchefen Johan Hult knutit till sig.

Martinsson har elva landskamper på meritlistan.

– Eric är en modern back som håller hög klass både i offensiven och i defensiven. En puckskicklig spelare med bra fart på skridskorna, säger Hult i ett pressmeddelande.