Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71:s nyförvärv: "Fantastiskt"

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Övergången har varit på gång ett tag – och nu är den offentlig. Linus Sandin har skrivit på ett tvåårskontrakt med HV71 och blir det första nyförvärvet inför kommande säsong. – Jag fick en fantastiskt bra känsla direkt, säger han till Jnytt.

Redan i februari rapporterade sajten Hockeynews.se att Linus Sandin var klar för HV71. Nu är övergången bekräftad, och därmed blir den 22-årige forwarden det första nyförvärvet inför säsongen 2019/20. Kontraktet gäller i två år.

– Linus är en spelare som vi följt de två senaste åren. Han är en teknisk och modern högerfattad forward med både offensiva och defensiva kvaliteter, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande.

Sandin själv ser fram emot att ansluta till HV71.

– Fantastiskt roligt och en härlig utmaning att komma till en klubb som alltid går för SM-guld. Jag hoppas vara en spelare som kommer att bidra i alla spelformer och ser verkligen fram emot att komma till Jönköping och köra igång, säger han i pressmeddelandet.

"En anrik klubb"

För Jnytt utvecklar Linus Sandin varför valet föll på HV71.

– Jag fick en fantastiskt bra känsla vid första samtalet med Hult. HV71 är en anrik och framgångsrik klubb, och det ska bli roligt att representera dem, säger han.

– Jag vet hur svårt det är att möta HV och vara på den sidan av isen. Det är ett bra lag som kommer ut väldigt hårt i varje match. Det är fruktansvärt tufft att möta dem, och det blir kul att dra på sig den blå tröjan och spela för HV.

Hur länge har övergången varit klar?

– Inte så länge. Det blir ofta rykten om spelare till höger och vänster.

Varför väljer du att lämna Rögle som gjorde sin bästa säsong på många år?

– Det är en bra fråga. Jag har haft två bra år där nere och det har varit ett tufft beslut att lämna. Men jag fick som sagt en fantastisk bra känsla.

Spelat för fem klubbar

Sandin har Gimo IF som moderklubb och har trots in unga ålder representerat fem klubbar. Den gångna säsongen stod han för 16 mål och sju målgivande framspelningar på 52 serie- och slutspelsmatcher med Rögle.

– Det har varit min bästa säsong, absolut. Jag tog ett och två steg framåt mot förra säsongen. Jag har jobbat stenhårt för att ta små steg varje dag och det ger effekt, säger han.

Det har även sagts att det finns NHL-intresse. Vad vet du om det?

– Jag vet inte alls så mycket om det, utan jag fokuserar det jag gör här och nu.

Just nu är Linus Sandin med Tre Kronor som spelar VM-förberedande landskamper mot Norge i Östersund, och på torsdagskvällen gjorde han sitt första landslagsmål.

– Det är en barndomsdröm som har slagit in, det är grymt kul. Det blir tufft att komma med i VM-truppen, men jag kommer att göra mitt bästa varje träning och varje dag. Sedan får man se hur långt det räcker, säger han.

Läs även: