Annons

Annons

Annons

SHL 2019/20

HV71 värvar poängstark back

HV71 fyller på truppen. På måndagsförmiddagen meddelade SHL-klubben att man har gjort klart med backen Johannes Kinnvall.

Johannes Kinnvall, här i Timrås tröja, är klar för HV71.
Öppna bild i helskärmsläge

I fredags presenterades forwarden Linus Sandin från Rögle. På måndagen offentliggjorde HV71 sitt andra nyförvärv inför SHL-säsongen 2019-2020. Johannes Kinnvall har skrivit på för två säsonger.

Annons

Annons

Den 21-årige backen har tidigare spelat SHL-hockey för Brynäs och Timrå, den sistnämnda klubben var han med och tog upp till SHL 2018 men fick också vara med om klubbens tunga degradering till hockeyallsvenskan häromveckan.

Den gångna säsongen gjorde högerskytten Kinnvall 22 poäng (12+10) på 52 grundseriematcher i SHL. I direktkvalet mot Oskarshamn stod han för sex poäng på sju matcher.

– Det känns fantastiskt roligt och känns som ett steg i rätt riktning för mig. Jag hoppas kunna bidra till HV71:s framgång och utveckla mitt eget spel ytterligare, säger Johannes Kinnvall i ett pressmeddelande från HV71.

Sportchefen Johan Hult om nyförvärvet:

– Han har gjort det otroligt bra hela året och spelar med ett fint självförtroende. En tvåvägsback som fortfarande är ung och utvecklingsbar. Det ska bli spännande att se honom i HV-tröjan i vinter.

Annons

Annons

Till toppen av sidan