Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tunga HV-siffran: ”Går lite troll”

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

VÄXJÖ. HV71 förlorade grundseriens sista rivalmöte mot Växjö med 2–3 på lördagskvällen. Laget fortsätter också ha förtvivlat svårt i spel i numerärt underläge.

Oscar Sundh var besviken när han klev ut från HV71:s omklädningsrum i katakomberna av Vida arena.

– Det känns som vi blir lite utmanövrerade. Vi gör inte de sakerna vi kommit överens om att göra. Vi gör inte dem tillräckligt bra, säger Sundh.

Nej, för Jönköpingslaget lyckades inte rubba rivalen i grundseriens sista möte. Växjö vann matchen med 3–2 efter att främst ha varit det bättre laget under de två första perioderna.

– I de första två perioderna spelar vi inte riktigt vår hockey. Vi får kriga långt ner i försvarszon och tar oss aldrig riktigt in i anfallszon. Det krävs mer, säger HV:s Mattias Tedenby.

Växjö inledde målskyttet i slutet av den första perioden, utökade i den andra och kunde avgöra med ett 3–1-mål i den tredje perioden efter att Tedenby reducerat i spel fem mot fyra i mittenperioden.

Två av baklängesmålen kom när HV71 hade en spelare utvisad.

Tidigare under säsongen har spelformen varit något av en styrka för HV71. Men på senare tid har laget haft svårt att stänga till motståndarna.

Mot Växjö klarade alltså laget bara av att döda ett tillfälle i spel fyra mot fem.

Laget ligger faktiskt sist i boxplaytabellen sett till de fem senaste matcherna där HV bara har lyckats döda 40 procent av utvisningarna och släppt in sex mål på tio boxplay.

En siffra som laget förstås inte är nöjt med.

– Det går lite troll i vårt boxplay just nu, säger Sundh.

I ett slutspel brukar det sägas att just spel i numerärt underläge och numerärt överläge är viktiga aspekter för att kunna långt.

Grinigt mellan lagen

Rivalmötet i det fullsatta Vida arena blev stundtals också en grinig historia.

Just Sundh var bland annat inblandad i en duell med hemmalagets nyförvärv Kris Versteeg.

Händelsen inträffade i den andra perioden när HV-forwarden var på väg till utvisningsbåset för att sitta av två minuter för en tripping.

Efter en kollision föll Växjöspelaren till isen och hemmafansen lät snabbt sitt missnöje eka över hela arenan.

– Han åker rakt emot mig och skriker någonting. Sedan åker han in i mig. Jag kan inte flytta på mig. När jag kommer åt honom känns det som han väger fem kilo, säger Sundh.

HV71 gjorde visserligen en betydligt bättre tredje period och bjöd upp till vad som skulle bli en rysare i slutskedet.

Viktor Fasth i hemmamålet kunde stoppa det mesta. Men när Anton Bengtssons vräkte sig fram och tryckte in en flippmacka från Sebastian Wännström blev det trots allt spänning i slutet.

– Vi har många bra lägen att trycka dit den. Men Växjö gör en bra match och gör det svårt för oss. Det är en tajt match. Vi hade kunnat få in 3–3 och tagit matchen till övertid. Men vi hoppas få möta dem lite längre fram i ett slutspel, säger Tedenby.

Hotas i tabellen

Förlusten gör att HV71 trillar ner till sjätte plats i tabellen. Klubben innehar därmed den sista direktplatsen till vårens kvartsfinaler.

En spännande avslutning väntar nu då laget bara har två poäng ner till jagande Skellefteå och Rögle på en sjunde respektive åttonde plats i den råjämna serien.

– Vi hade chansen att skapa en lucka på fem poäng och vi borde kommit upp mer i nivå. Det känns trist nu. Men det är ganska många poäng kvar att spela om och vi har en ruggigt viktig match hemma på tisdag nu, säger Sundh.

JnyttTV. Hör tränarna från presskonferensen.