Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71:s guldhjälte om tuffa året

 
SHL 2017/18
Visa alla artiklar

Han avslutade tiden i HV71 med att vinna SM-guld. Det senaste året har dock varit tufft för Filip Sandberg, som inte har lyckats slå sig in i NHL. – Det var tufft mentalt, säger han till Hockeysverige.se.

Filip Sandberg kom till HV71:s organisation när han började ishockeygymnasiet på Sanda hösten 2010 och stannade i Jönköping i sju år.

Efter ett lyckosamt SM-slutspel med 14 poäng på 16 matcher beslutade sig dock den hårt arbetande forwarden för att prova lyckan på andra sidan Atlanten.

Nu 24-årige Sandberg skrev på ett tvåårskontrakt med NHL-klubben San Jose Sharks i hopp om att slå sig in i NHL. Men första året blev inte som han tänkt sig.

Efter en lyckad försäsong där han gjorde mål i ett par träningsmatcher vände det. Den främsta orsaken är skador.

”Massa annan skit”

– Knäet pajade och sedan blev det en massa annan skit. Det var saker jag inte kunde påverka och det är skönt så att man inte kan klandra sig själv, men det var tufft mentalt. Man flög lite på vågen från att vinna SM-guld och så går man och missar halva säsongen. Det är hyfsade kontraster, säger han till sajten Hockeysverige.se, och fortsätter:

– Det var knäet i början. Sedan vill jag inte gå in på den andra skadan, men det var något jag inte kunde påverka själv. Det kom med tiden och jag var tvungen att opereras för det. Men allt sådant är utrett och har tagits väl hand om där borta. Det har varit jäkligt skönt att komma till rätta med det.

Åker på måndag

Filip Sandberg spelade 45 grundseriematcher och två slutspelsmatcher med AHL-laget San Jose Barracuda och noterades för sju mål och lika många målgivande framspelningar.

Nu hoppas han att andra året blir desto framgångsrikare och att det resulterar i NHL-debut. På måndag lyfter flyget till San Jose.

– Jag har allt att vinna för det kan bara bli bättre. Först och främst ska jag komma i form innan man åker över för att ge sig själv en ärlig chans. Så länge man borrar ned och tror på det så löser det sig i slutändan, säger han, och berättar slutligen om omställningen från SHL till nordamerikansk ishockey:

– Jag trodde det skulle vara mer lir än vad det var, men det anpassar man sig efter ganska snabbt. Det var en rolig omställning. Det är det du söker som hockeyspelare, att få utmaningar. Det var kul att få känna på det.