Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71:s nya satsning på arenan

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 gör en stor investering i Kinnarps arena. Under våren och sommaren kommer det att läggas en ny ispist och monteras en ny sarg.

Den befintliga ispisten har varit aktiv sedan 1958 då Rosenlundshallen byggdes. Men efter att ha gjort flera förbättringar och renoveringar under årens lopp väljer HV71 nu att ersätta den med en helt ny, skriver HV71 på sin sajt.

Den nya ispisten är av betong, vilket bland annat innebär att Kinnarps arena kan stå värd för evenemang – så som konserter – även under sommartid.

– Nu tyckte vi att det var dags att göra en modern anläggning, säger klubbdirektören Agne Bengtsson till Jnytt.

– Det är en stor investering för oss.

För publiken kommer den nya ispisten förstås inte innebära någon markant skillnad.

Det kommer däremot en annan investering möjligen att göra.

För samtidigt som en ny ispist anläggs kommer klubben även att byta ut sargen och publikskyddet (plexiglaset) i arenan.

– Vi har beställt en sarg som ska vara så bra som möjligt för publiken, säger Bengtsson.

När det gäller publikskyddet kommer det nu att följa nya krav och bli något högre för att bättre skydda publiken mot puckar som försvinner ut över plexiglaset.

Dessutom monteras det med färre stolpar än sin föregångare, vilket ska ge en bättre sikt.

Och även materialet på det nya plexiglaset ska medföra bättre sikt för den del av publiken som sitter långt ner i arenan.

– Vi har valt ett publikskydd i akryl som har något bättre sikt än polykarbonat, som många andra använder, säger Bengtsson.

Klubbens tidsplan är att ispisten och den nya sargen är på plats i slutet på augusti.

– Sedan kan vi spola upp isen och förhoppningsvis hinna lira någon match före seriestart, säger Bengtsson.

Klubbens investering är den senaste i raden av förbättringar i Kinnarps arena, som invigdes år 2000. Inför den gångna säsongen monterades bland annat en ny LED-belysning för att höja ljusstyrkan samtidigt som en del nya möbler sattes in i serveringsutrymmen.