Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV:s jättetalang uttagen i landslaget

 
SHL 2019/20
Visa alla artiklar

HV71:s talangfulle målvakt Hugo Alnefelt är uttagen i Juniorkronornas trupp till en fyrnationsturnering i Finland.

På måndagen presenterade förbundskapten Tomas Montén Juniorkronorna/Team 20:s trupp till en fyrnationsturnering i Helsingfors mellan 8-10 november 2019.

I truppen finns HV71:s stortalang Hugo Alnefelt med. 18-åringen fick chansen i HV71:s A-lag efter att Adam Åhman tvingats operera höften, och han har vaktat kassen i fem SHL-matcher med en räddningsprocent på 93,7.

För snart en månad sedan skrev Alnefelt sitt första seniorkontrakt med HV71.

– Det är magiskt alltså, en dröm som går i uppfyllelse. Det är verkligen på riktigt nu och det är jag väldigt glad över. Sen är jag inte klar här, det här är ett steg på vägen, sade han då.

Deltagande länder i turneringen i Finland är Finland, Ryssland, Sverige och Tjeckien. Säsongens stora mål för Juniorkronorna är JVM i Tjeckien under jul- och nyårshelgerna. Det här är den sista turneringen innan truppen till JVM tas ut, och Alnefelt lär vara högaktuell för att lägga beslag på en av målvaktsplatserna.

Hugo Alnefelt har tidigare spelat sammanlagt 28 matcher med U16-, U17- och U18-landslaget, och han var i våras med i Sveriges lag som vann VM-guld för U18-landslag.