Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV:s nyförvärv har hittat formen

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Markus Lauridsen har växt ut till en av HV71:s bästa spelare de senaste matcherna. I en intervju med Jnytt berättar den danska backen om hur han ser på sin egen och lagets prestation inför 2018 års sista match.

Jnytt delar efter varje HV-match ut poäng till de tre bästa spelarna.

Inför matchen mot Malmö på fredagskvällen hade Markus Lauridsen inte tilldelats ett enda poäng den här säsongen. Sextio minuter senare hade backen plockat hem tre (maxutdelning under en match).

– Jag går ut och försöker hålla en jämn nivå alla matcher. Vissa matcher är man bättre och andra sämre, säger Lauridsen.

Kanske var det inte så konstigt att Jnytt utsåg Lauridsen till hemmalagets bäste spelare den här gången.

HV:s nummer 3 såg lugn och stabil ut i egen zon och bidrog även offensivt med flera bra uppspel och en assist till Sebastian Wännströms matchavgörande 2–1-mål i vad som till slut blev en 3–1-seger.

Lauridsen avslutade matchen med en Corsiprocent på 54,55, vilket var näst bäst av samtliga HV-backar. Bara Didrik Strömberg var bättre med sina 60 procent.

Backen noterades även för två skott på mål och tre tacklingar.

Ökad speltid

I och med att HV71 saknade tre ordinarie backar – Kristofer Berglund och Christoffer Persson avstängda och Martin Fehervary på JVM – fick Lauridsen också för blott femte gången den här säsongen spela över 20 minuter – ett rejält skutt uppåt från de drygt 17 minuter backen snittar sett till hela säsongen.

Och precis som i onsdagens 2–0-seger mot Djurgården (även där spelade Lauridsen över 20 minuter) var det, bland annat, ett stabilt försvarsspel som låg till grunden för en ny trepoängare.

Den 27-årige dansken som värvades från München har helt enkelt börjat växa i HV-kostymen.

– Jag tycker att det har gått ganska bra. Jag försöker att hålla en jämn nivå genom att vara stabil bakåt och bidra offensivt om det finns chans till det. Men huvudfokus är att vara stabil bakåt och ta lite ansvar där, säger Lauridsen.

– Man försöker hålla sig på en viss nivå hela säsongen. Man kan inte vara lika bra alla matcher, så är det ju. Jag försöker bara hålla en jämn prestationsnivå.

När det gäller prestationsnivån har HV71 höjt sig rejält efter sitt tränarbyte i slutet på november.

Laget har med Stephan ”Lillis” Lundh som huvudtränare spelat in 19 av 24 möjliga poäng. HV71 står på tre raka segrar och har på allvar börjat utmana i jakten på topp-6, vilket innebär en direktplats till kvartsfinal.

Jagar fjärde raka segern

I skrivande stund ligger HV71 nia med bara fyra poäng upp till Malmö på den sjätte platsen.

Och laget har en ypperlig chans att avsluta 2018 med ännu en vinst och därmed sätta ytterligare press på övriga lag i tabellen.

HV71 möter tolfteplacerade Örebro i Behrn arena på söndagseftermiddagen.

Receptet för ännu en trepoängare ligger redo.

– Vi ska bara fortsätta spela vårt spel. Vi har spelat jäkligt bra. Vi har fått lite vinster och lite självförtroende. Det är sådant som man kan ta med sig så klart. Men Örebro slog Brynäs nu sist och det är en så pass tajt serie att alla kan slå alla. Det gäller att vara på tårna och redo. Vi har sagt att vi ska avsluta 2018 med en seger, säger Lauridsen.

Läs även