- Vi kommer fortsätta att prioritera försvarsspelet i första hand, säger HV-tränaren Johan Lindbom som hoppas få se samma inställning från spelarna som de visade mot Frölunda.

- Vi hade inte så mycket puck, anfallsspelet var i ärlighetens namn inte så bra och vi sköt inte många skott i den andra och tredje perioden. Men vi fick många svar omgående som jag är nöjd med.

Det är ingen hemlighet att HV71 tränat mycket försvarsspel så här långt under de pass man har varit på is. Det syntes också mot Frölunda där göteborgarna allt som oftast var i HV:s zon.

- Grunden till ett bra anfallsspel är att man har ett bra försvarsspel och det är det vi bygger för närvarande. Vi kommer att fokusera på försvarsspelet även mot Färjestad, säger Johan Lindbom och fortsätter:

Bra försvarsinsats

- Jag tycker killarna gjorde en riktigt bra försvarsinsats. De visade rätt inställning och det fanns hela tiden vinnarkänsla med i det de gjorde. Även om det handlade om en träningsmatch så ville de inte förlora.

- I ärlighetens namn skapade Frölunda inte så jättemycket mot oss. Vi höll dem borta riktigt bra så det spelet ser bra ut.

Framåt hoppas dock HV-tränaren att man tar rejäla kliv framöver när man börjar tänka på anfallsspelet på allvar.

- Vi är inte där än. Förstapassningarna och vägen ut ur egen zon kan bli mycket bättre och spelet i anfallszon likaså. Men det är något som kommer mer och mer framöver så där är jag inte orolig.

För många spelare

HV ställer upp med nästan samma lag som mot Frölunda. In i målet kommer Jonas Gunnarsson istället för Felix Sandström som stod senast. Martin Thörnberg är också klar för spel igen efter att ha stått över mot Frölunda.

I Färjestad, som gör sin första match för säsongen, avstår Johan Ryno, Axel Ottosson, Theodor Lennström och Johan Ivarsson att spela efter att ha åkt på småskador under försäsongen.

- Det innebär att vi egentligen är en spelare för mycket, men vi kommer att rulla runt på mycket folk och testa.

Sju utvisningar direkt i premiären, blir det ”en sådan” säsong igen?

Nej, det finns inget som pekar mot det. Vi kom fel några gånger mot ett Frölunda som redan hade klarat av sin premiär mot Växjö tidigare. Det var bara tillfälligheter.