Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyr en Nanny att passa barnen

Jönköping har fått ett nytt barnvaktsföretag, det är Nanny.nu som ska etablera sig, vilket kan leda till runt 20 nya jobb i området. - Det kan bli både fler och färre. Allt handlar om inflödet av familjer, säger företagets kommunikationschef Robert Bällstav.

Jönköpings Posten var först med att rapportera om Nanny.nu som nu ska etablera sig i Jönköping. De inledde sin verksamhet i Stockholm 2007 och har sedan dess också hittat till Göteborg, Västerås, Malmö och Uppsala.

De har valt Jönköping då staden erbjuder många möjligheter för barnpassning eftersom det finns gott om exempelvis friluftsområden och badplatser. Men även för att Jönköping är en av landets tio största städer.

- Vi hoppas att det kommer att resultera i ett tjugotal nyanställningar, men det kan bli både fler och färre. Allt handlar om inflödet av familjer, säger Robert Bällstav till JP.se.

"Svårt att få ihop vardagspusslet"

Bällstav säger till tidningen att det är blandar runt vilka familjer som är intresserade av barnvakter.

- Vissa familjer är heltidsarbetande och har svårt att få ihop vardagspusslet med lämning och hämtning. Andra vill ha lite avlastning för att komma ut och gå på bio eller äta ute med sin respektive en lördagskväll. Vissa är ensamstående och har svårt att tiden räcka till samtidigt som de har ett jobb. Det absolut vanligaste upplägget är att en familj har hjälp med hämtning från skola eller förskola en till tre gånger.