Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen premiär på "Vallen"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Det blir ingen hemmapremiär för Jönköpings Södra på Stadsparksvallen på lördag. Det står klart efter eftermiddagens planinspektion. Jönköpingsklubben hoppas nu att Landskrona BoIS går med på att flytta matchen till ett senare datum. – Det är solklart att det inte går att spela nu, säger Sebastian Lagrell i J-Södra.

Den uteblivna vårvärmen har ställt till det och gjort att gräset inte har börjat växa som det ska. Flera matcher i helgens premiäromgång av superettan flyttades antingen till annan ort eller fram i tiden.

På lördag skulle Jönköpings Södra spela sin hemmapremiär på Stadsparksvallen mot Landskrona BoIS.

Men det blir ingen match, i alla fall inte i Jönköping.

På tisdagseftermiddagen samlades representanter från J-Södra, Jönköpings kommun och Svenska Fotbollförbundet för att inspektera Stadsparksvallens gräsmatta.

Upp till Landskrona

När inspektionen var avslutad ägde ett möte rum i Stadsparksvallens innandömen, och efteråt stod det klart att planen inte är in speldugligt skick redan nu. Hållfastheten är det största problemet.

– Bedömningen är att planen är ospelbar, det är solklart att det inte går att spela. Det är en objektiv bedömning, och vi kommer inte att yttra oss, säger Sebastian Lagrell, evenemangs- och säkerhetsansvarig i J-Södra.

J-Södra hyser förhoppningar om att Landskrona går med på att flytta matchen till ett senare datum. Jönköpingsklubben har Borås Arena som reservarena, men med tanke på den rådande kylan har förbundet gett dispens om att flytta matcher i de två första omgångarna. Därmed är det upp till Landskrona som får fatta beslut i frågan.

”En löpande dialog”

– Vi har en löpande dialog med Landskrona. Båda klubbarna vill spela på naturgräs och ingen tycker att Borås är jättetilltalande. Vi har lagt ett förslag om två olika datum, 9 eller 10 maj, och vi har tittat på vad som är mest fördelaktigt för dem, säger Lagrell.

Upplever du att Landskrona har förståelse för situationen?

– Peter Swärdh (sportchefen) har sagt att de vill vara kollegiala i den mån det går. Vi har haft bra samtal, och det finns ingen schism.

Att spela i Borås är inget önskescenario för J-Södra, framför allt inte ekonomiskt.

– Att spela på konstgräs är inget sportsligt problem, utan det är det ekonomiska och ekonomin går före i det här fallet. Det är svårt att säga hur mycket pengar vi tappar på det, det ser vi först efteråt, men vi har pratat om 200 000 till 300 000 kronor i uteblivna intäkter, konstaterar Lagrell.

Ärendet skickas nu vidare till förbundets tävlingskommitté som får göra en samlad bedömning av de tester som gjordes under planinspektionen.

Jnytt var i kontakt med Sebastian Lagrell på tisdagskvällen, men då fanns det ännu inga besked kring matchen.

J-Södra hoppas i stället att Stadsparksvallen är spelduglig till 22 april, då säsongens andra hemmamatch ska spelas.

– Förutsättningarna är goda med tanke på den värme som kommer, säger Sebastian Lagrell.