Varför vattnet stinker är oklart. Tekniska kontoret har under natten och morgonen spolat igenom vattenledningarna via brandposterna.

– Vi började redan sent på tisdagskvällen, berättar Bengt Eriksson, arbetsledare och rörnätsinspektör på Tekniska kontoret. Vi fick indikationer på att något inte stod rätt till. Då var det Norrängen som var drabbat, det kom en mycket starkt lukt av och smak av klor från vattnet. En av mina killar berättar att det nästan kändes som om de frätte på tungan när man smakade på vattnet.

Vattenledningarna spolades igenom och nu på onsdagsmorgonen ska vattnet vara normalt på Norrängen igen. Dock verkar problem ha flyttat på sig. Även terrassen, centrala Huskvarna och Öxnehaga har upplevt problem med vattnet.

- Vi går igenom område för område och spolar rent, säger Eriksson. Prover som vi har tagit på Norrängen visar inga förhöjda halter av klor.

Roger Rohdin VS-chef i Jönköping säger till Jnytt att orsaken till det som hänt troligen bottnar i att man under förra veckan hade vattenverket på Brunstorp avstängt på grund av underhållsarbete.

– När vattnet under gårdagen drogs på igen från Brunstorp kan det ha en reaktion ha inträffat där material oxiderat. Men trots lukten ska vattnet vara ofarligt att dricka.

Ett stort antal läsare reagerade på det illaluktande vattnet och hörde av sig till Jnytt under gårdagskvällen.

- Vårt badrum luktar som ett badhus, berättade någon. Vattnet går inte att dricka, det är jätteäckligt, sade en annan. Helt plötsligt smakar och luktar vårt vatten jättemycket klor, det går inte att dricka, vad är det som händer? frågade sig en tredje.

På onsdagsförmiddagen att en person fick en allergisk reaktion under gårdagskvällen och befinner sig därför på akuten.

Det var i stort sett hela Huskvarna som drabbades, från Kaxholmen till Öxnehaga. Under onsdagseftermiddagen ska alla rör och ledningar vara genomspolade, en viss lukt kan dröja sig kvar. Kommunen ska nu med hjälp av experter försöka säkerställa att något liknande in ska ske igen.