Den misstänkta ligan, som bestod av två män och en kvinna i 30-årsåldern från Rumänien, greps i Huskvarna 8 september. Gripandet skedde efter att de försökt göra inbrott i en villa på Ådalsvägen. Inbrottet fullbordades aldrig eftersom inbrottslarmet gick och efter det hade polisen spaning på trion.

De anhölls senare samma dag och har suttit häktade sedan 12 september.

Stulit för flera miljoner

Samma dag som inbrottsförsöket på Ådalsvägen hade trion gjort inbrott i en bostad på Månbergsvägen och stulit en väska, kontanter för omkring 5 000 kronor, klockor, en förlovningsring, manschettknappar och minneskort.

De tre misstänks även för tre inbrott i Västra Frölunda i Göteborg och två i Ulricehamn. Inbrotten i Västra Frölunda skedde redan mellan april 2016 och februari 2018 medan de i Ulricehamn ägde rum i början av september.

Det totala värdet på det som stulits uppgår till flera miljoner kronor. Kvinnan anses ha agerat chaufför åt männen och kört dem till och från brottsplatserna.

Utvisas från Sverige

Trion åtalades nyligen på flera punkter och nu har dom fallit i målet. Jönköpings tingsrätt dömer de båda männen till fängelse i ett år respektive två år och fyra månader. Båda männen döms för grov stöld, och den ene döms även för försök till grov stöld.

De båda utvisas dessutom från Sverige.

Kvinnan får villkorlig dom för häleri som påföljd. Hon frias däremot från anklagelserna om medhjälp till grov stöld och medhjälp till försök till grov stöld.