Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga problem för HV i seriefinalen

 
SDHL 2019/2020
Visa alla artiklar

HV71 fortsätter att gå fram som en ångvält i SDHL. Seriefinalen mot Brynäs i Kinnarps Arena slutade med en klockren seger för HV som vann med 5-1 (1-0, 1-1, 3-0). Detta efter att laget gått ifrån och avgjort i den tredje perioden.

Segern innebär att HV71 drygar ut sin ledning i tabellen och så här långt har man endast tappat två poäng.

Matchen mot Brynäs var jämn inledningsvis. Båda lagen satte upp ett högt tempo och man skapade chanser åt båda håll. Brynäs hade möjlighet att ta ledningen efter åtta minuter när Brynäs fick en straff, men HV-målvakten Alba Gonzalo konstaterade nöjt att hon fick hjälp av ribban.

Istället gjorde Sanni Hakala sitt första mål för kvällen fram till 1-0, detta sedan skarpskytten Sidney Morin dundrat på från blålinjen, och Hakala slagit in returen.

Brynäs kvitterade i den andra perioden till 1-1 men HV återtog ledningen när Julia Tylke gjorde 2-1 på straff.

I den tredje perioden var HV betydligt starkare och när Sanni Hakala gjorde sitt andra mål fram till 3-1, även det på en retur, anade man att HV skulle vinna. I slutet av matchen kom även 4-1 genom specielle målskytten Kennedy Marchment och även 5-1 genom Lina Ljungblom.

Under söndagen möter HV jumbolaget Leksand på hemmaplan. Då finns möjlighet att dryga ut serieledningen ytterligare.