Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så placerar tränarna J-Södra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

GÖTEBORG. Det blir ingen omedelbar comeback för Jönköpings Södra i allsvenskan. I alla fall om tränare och media får rätt. – Det är förhandstips. Vi har ambitionen att studsa tillbaka så fort som möjligt, säger lagkaptenen Tommy Thelin.

Tränare, spelare och andra representanter från de 16 klubbarna i superettan samlades på måndagen för den årliga upptaktsträffen på ett hotell i centrala Göteborg.

I vanlig ordning stod förhandstipsen i fokus. Tränarna tror att Helsingborg och Gais lägger beslag på de två första platserna, vilket betyder avancemang till allsvenskan, medan Gais blir trea och får kvala uppåt.

Medierepresentanterna tippar att Helsingborg och Halmstad slutar etta respektive tvåa, medan Gais hamnar på tredje plats. J-Södra placeras som femma, och om tipset slår in innebär det att det inte bli något avancemang tillbaka till allsvenskan för ”de gröne” redan i år.

Tipset förvånade Thelin

J-Södra representerades av tränaren Jörgen Wålemark och lagkaptenen Tommy Thelin.

– Det är förhandstips. Vi har ambitionen att studsa tillbaka så fort som möjligt. Om det blir i år eller krävs två år återstår att se, säger Thelin.

Vad blir nyckelfaktorerna för en bra säsong?

– Det är många klyschor. Det gäller att vi får vara skadefria, att vi fortsätter utveckla vårt spel. Någonstans handlar det om att vinna fotbollsmatcher. Det får inte bli någon frustration om det inte sitter som vi vill nu i början.

Helsingborgs Andri Runar Bjarnason är favorit att vinna superettans skytteliga, enligt Svenska spel. På delad tredje plats hamnade, något förvånande, Tommy Thelin. Något som även överraskade 34-åringen själv.

– Det var lite chock faktiskt. Samtidigt är det ett kvitto på att jag fortfarande är en hyfsad fotbollsspelare. Men jag har svårt att se att jag ska vinna skytteligan.

”Är otroligt öppet”

Tommy Thelin tror, precis som många andra, på en jämn serie i år.

– Det är otroligt öppet. Tidigare har lag som Dalkurd, Östersund och vi varit rätt givna favoriter, men i år är det säkert sju-åtta lag som kan vara med och slåss om det. Det finns ingen självklar seriesegrare, säger han.

J-Södra har, resultatmässigt, haft en ganska tuff försäsong. De enda två segrarna har kommit mot division 1-lagen Husqvarna FF och Carlstad United. I genrepet mot seriekonkurrenten IFK Värnamo blev det förlust med 0-2.

– Vi har blandat och gett. Vi har många nya spelare och det har varit mycket nytt att implementera. Men vi är så redo som möjligt för att vinna fotbollsmatcher, vi kan spela på olika sätt och det kan hjälpa oss att vinna fotbollsmatcher. Men det finns en ödmjukhet att det inte finns några lätta matcher, det gäller att vara här och nu, säger Tommy Thelin, som konstaterar att det finns en ryggrad med spelare som varit länge i klubben.

– Det är en styrka att många vill vara med och ta ett stort ansvar och lotsa in de nya spelarna så gott det går.

JnyttTV. Hör vad Jörgen Wålemark säger efter upptaktsträffen.