Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riksdagsledamot utreds för bedrägeri

Artikel 4 av 5
Förtroendekrisen för Emma Carlsson Löfdahl
Visa alla artiklar

Åklagare har beslutat att inleda en förundersökning efter att riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl hyrt en lägenhet av sin make.

För tre veckor sedan avslöjade Aftonbladet hur Emma Carlsson Löfdahl, riksdagsledamot från Eksjö, hyrt sin makes bostadsrätt för 13 000 kronor i månaden trots att avgiften bara låg på 2 500 kronor.

Totalt har Carlsson Löfdahl fått 103 000 kronor för att hyra lägenheten och L-toppen har enligt tidningen plockat ut drygt 463 000 kronor i bidrag sedan 2013.

Carlsson Löfdahl har lämnat Liberalerna men sitter kvar i riksdagen som politisk vilde.

Ingen konkret brottsmisstanke

Nu har åklagare beslutat att inleda en förundersökning om misstänkt bedrägeri. Det finns i dagsläget emellertid ingen konkret brottsmisstanke mot någon person.

– Med hänsyn till sekretess kan jag inte berätta vad som ligger till grund för mitt beslut att inleda förundersökning, eftersom det skulle riskera att skada brottsutredningen. Av samma skäl kan jag heller inte berätta vilka utredningsåtgärder som nu inledningsvis ska vidtas, säger vice överåklagare Bengt Åsbäck vid Särskilda åklagarkammaren i ett pressmeddelande.

Läs även: