Under vintern har det varit ett infekterat bråk mellan Svenska Innebandyförbundet och Föreningen Svenska Superligan. Det har resulterat i att merparten av SSL-klubbarna, däribland Jönköpings IK och Mullsjö AIS, har brutit sig ur och bildat den nya ligan Premier Floorball League.

Så sent som i tisdags tycktes parterna stå långt ifrån varandra, men på fredagen kom beskedet att parterna har kommit överens efter ett nytt medlingssamtal där även Riksidrottsförbundet deltog och där distrikten fanns med som observatörer.

"Samtalen har varit konstruktiva och resulterat i en överenskommelse som alla parter anser gynna Svensk Innebandy. Det innebär att föreningarna anmäler sig till förbundsserierna utan förbehåll och samtalen kommer, inom ramen för överenskommen inriktning, att fortsätta med målsättning att i närtid hitta en långsiktig uppgörelse", skriver Svenska innebandyförbundet i ett pressmeddelande.

"Steg i rätt riktning"

Beskedet välkomnas av Mullsjö AIS ordförande Pernilla Bernhardsson.

– Det är ett steg i rätt riktning även om det inte är helt löst än. Det innebär att vi ska anmäla oss till SSL utan förbehåll. Däremot ska det till fortsätta förhandlingar om det som är huvudfrågan, säger hon till Jnytt.

Detaljerna i avtalet vill de inblandade aktörerna inte gå ut med.

– Nej, det omges av sekretess eftersom förhandlingarna inte är klara än. Vi har kommit en bit på vägen och planen är att fortsätta förhandla, säger Bernhardsson.

Innebär det här att det blir lugn i svensk innebandy?

– Ja, jag tror att det är så. Jag hoppas i alla fall på det. Det här var det bästa som kunde hända, det är den bästa lösningen hittills.