Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Innebandyn stoppar matcherna

Det blir inget mer spel i Svenska Superligan, SSL, från och med i morgon. Under lördagen kom beskedet från Föreningen Svenska Superligan och Svenska innebandyförbundets att man ställer in återstående SSL-matcher från och med den 15 mars.

I ett pressmeddelande skriver Märit Bergendahl, ordförande i Svenska Innebandyförbundet och Krister Kaite, ordförande i Föreningen Svenska Superligan att förhoppningen och den gemensamma ambitionen är att grundserien i SSL ska spelas klart och att man ska spela slutspel både på dam- och herrsidan, samt att SM-finalen ska spelas som planerat.

Efter FSSLs möte med SSL-föreningarna har styrelserna under lördagseftermiddagen gemensamt fattat beslut om att ställa in matcherna från den 15 mars.

”Senast den 23 mars 2020 kommer vi gemensamt att fatta nytt beslut om när de kvarstående matcherna ska spelas, samt om och i så fall hur slutspel ska genomföras, vilket tidigast kan ske med start den 28 mars 2020”.

Redan under lördagen ställdes fyra av totalt sju matcher in i SSL. En match som spelades var smålandsmötet mellan Växjö och Mullsjö, en match som spelades inför tomma läktare.

Nu återstår det att se när damernas avslutande omgång spelas, där JIK har en match kvar innan säsongen är slut, och Mullsjös slutspel inleds.