Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bojkotta EU-valet för demokratin

Den 26 maj är det val till EU-parlamentet, och samtliga riksdagspartier och ett antal andra hoppfulla ställer upp med listor till valet. I Bryssel och Strasbourg väntar en månadslön på drygt 90 000 kronor, traktamente och en månadspeng för administrativa kostnader på knappt 50 000 kronor som ledamöterna inte ens behöver redovisa hur de använder. Med alla ersättningar får de cirka 150 000 kronor efter skatt i månaden plus ersättning för resor och hotell.

Hela poängen med Europaparlamentet, är att ge demokratisk legitimitet åt det antidemokratiska EU-projektet. Det ska intala oss om det är vårt val när makten och självbestämmandet flyttas från folket ner till Bryssel, och demokrati ersätts med expertvälde, byråkrati och en lobbyism som garanterar näringslivets makt. Av 751 ledamöter i bluffparlamentet har Sverige 20 ledamöter utan yttranderätt. I verkligheten har EU-parlamentet ingen rätt att lägga motioner och förslag. EU-parlamentet är ett skämt, men det är inte särskilt roligt.

Högerpolitiken är inskriven i EU:s grundlagar och kan inte ändras oavsett hur svenska folket röstar i EU-valet. Anledningen till propagandan om att alla måste rösta den 26 maj är enkel. Ett högt valdeltagande skänker ett demokratiskt sken åt EU-projektet, och därför gör varje demokrat rätt i att slänga sitt röstkort där det hör hemma – i soporna. Sverige ut ur EU!

Erik Ottosson Joel Assarsson

Kommunistiska partiet (K) Jönköping

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel