Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur ska era osynliga anställda orka fortsätta kämpa, Region Jönköping?

Att slita som ett djur och att arbeta på ett helt nytt extremt tungt arbetssätt sliter hårt. Men att göra allt detta och få noll uppskattning och noll kompensation från sin arbetsgivare gör knappast de anställda mer motiverade att fortsätta kämpa.

Undrar om det finns någon som hade nappat på en anställningsannons liknande denna;

Välkomna att arbeta hos oss på vår "attraktiva" arbetsplats. Just nu erbjuder vi helt nya, betydligt tuffare, arbetsuppgifter och arbetstider, men till samma dåliga lön som tidigare. Du är varmt välkommen att arbeta längre och fler pass (gärna dubbelpass) samt arbeta betydligt hårdare än tidigare. Du arbetar dessutom stora delar av ditt arbetspass iklädd en mycket obekväm "gasmask" som ger både skavsår och huvudvärk. Denna mask kan kännas något jobbig att andas i, men så länge du tar några resorb innan ditt arbetspass blir huvudvärken inte något större problem. Vi önskar helst att du inte har något privatliv, utan kan vara redo att bege dig till ditt arbete när helst vi vill att du infinner dig där. Varje dag förväntas du vårda mellan 150-200 eventuellt smittsamma patienter och det är därför viktigt att du inte är rädd och orolig över att dra med dig smittan hem. Allt detta erbjuder denna "attraktiva" arbetsgivare för exakt samma skrattretande lön som tidigare, men vi hoppas innerligt att du vill arbeta hos oss ändå.

Låter detta lockande? Vilka andra arbetsplatser hade accepterat en liknande arbetsförändring utan att få rimlig kompensation? Är ganska säker på att det inte är särskilt många. Men detta är sorgligt nog verkligheten för, bland andra, oss som arbetar på akutmottagningen Ryhov. Inte en enda krona extra var vårt månaders långa slit värt och trots det förväntar sig vår arbetsgivare att vi ska fortsätta jobba under dessa premisser på obestämd framtid.

Corona-pandemin kan vi inte göra mycket åt, men då borde man rimligtvis som arbetsgivare hitta andra vägar att motivera sin personal på. Jag tror vi kan vara eniga om att pengar är en bra motivator. Att kompensera med rimlig ersättning är ett beprövat sätt att visa uppskattning och något som får anställda att fortsätta kämpa när orken tryter. Att totalt glömma bort delar av sin personal och istället bemöta dem med ignorans är definitivt inte ett bra sätt att motivera sina medarbetare. Region Jönköpings oerhörda förmåga att få sina anställda att känna sig oviktiga och osynliga sliter ärligt talat mycket mer än att arbeta i skyddsutrustning under långa arbetsdagar

Bortglömd och osynlig medarbetare på Akutmottagningen, Ryhov

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel