Allt fler hittar den lilla, men tekniskt välutrustade, inspelningsstudion i Kulturhuset. Här tar många ungdomar sina första steg till att skapa egen digital musik och de samsas med proffs som gör allt från ljudböcker, filmmusik, podcaster.

– Det brukar vara uppemot 10-15 personer här varje dag i veckan - flest på fredagar och lördagar, säger Nadin Zarif.

Hon berättar att de allra flesta är här för att skapa digital musik - hiphop och trap. Men genren spelar egentligen mindre roll. Här träffas man och lär och inspireras av varandra.

– Man ger och tar väldigt mycket och lär av varandras genrer. Det stärker relationerna här, förklarar Nadin Zarif.

– Det blir så att musiken står för vad huset står för, säger en kille med artistnamnet ”Blankt”.

Flera har blivit så inspirerade att de har börjat köpa in teknik och bygga en egen studio hemma.

Man har också nyligen dragit igång workshops för nyanlända.

Till studion hittar också folk från andra håll i landet, vilket gör att man får nya kontakter och influenser. Det förekommer också internationellt samarbete. En kille spelade in grunder till en del eritreansk folkmusik, som sedan skickades till Eritrea där det färdigställdes och lades ut på Youtube.

Flera intygar att den tekniska utrustningen är fullt tillräcklig för att göra riktigt bra inspelningar. Tillräckligt för att få ett stort genomslag. En kille, Muhamed Somatri, har till exempel nått över 20 000 lyssningar på Youtube.

Men här görs också mer traditionella inspelningar. Några band har spelat in plattor, fast då flyttas tekniken till något större rum som konsertlokalen Insikten.

Inspelningsstudion har nu blivit så populärt att det börjar bli ett smärre problem. Man kan få vänta länge på att få plats. Därför funderas det nu på att utöka verksamheten med en portabel studio - inspelningsutrustning som placeras på hjul och enkelt kan flyttas mellan olika lediga rum.

Studion är öppen för alla som är, eller blir, medlemmar i Kulturhuset.