Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Inte alls oklart vad KD vill”

Svar på insändare ’Oklart vad KD vill’

Nej, det är inte alls oklart vad KD vill. Vi vill utveckla våra tre akutsjukhus och ge länets invånare bästa möjliga vård. Vi vill också utveckla och stärka den nära vården.

Eftersom det inte finns någon klar definition, lutar vi oss på den beskrivning som jag refererade till i föregående insändare. Tillgång till förlossning nämns inte i den, men för att inga missförstånd ska råda ska det bedrivas förlossningsvård på våra tre akutsjukhus.

Ja, tyvärr tvingas vårdplatser stänga pga brist på sjuksköterskor. Detta har dock inget alls att göra med specialiseringen på de tre sjukhusen.

Efter specialiseringen ser vi tydligt bättre resultat exempelvis när det gäller ändtarmscanceroperationer, aortaaneurysm och knä/höftplastik. Det är patientsäkerhet! Som patient vill man få bästa möjliga vård! Vi borde vara överens om att en kirurg som gör många likadana ingrepp blir skickligare ju fler hen utför, likaså operationsteamen utvecklas. Ja, faktiskt hela vårdprocessen.

BA skriver att det behövs ett bättre parti med insikt i vården. BA underkänner därmed helt sina kollegors och verksamhetschefers kompetens i medicinsk programgrupp kirurgi samt klinikledningens kompetens.

Det är utifrån underlag från dem som politiska beslut fattas! Långt ifrån allt som sker i verksamheten är politiskt fattade beslut, utan beslut som fattas av verksamheten. Politiker, oavsett yrkesbakgrund, ska fatta beslut om VAD inte HUR verksamhet ska bedrivas för patientens bästa. Vi politiker ska ge förutsättningar för detta.

KD har haft ansvar för hälso- och sjukvården under lång tid i Jönköpings län och resultatet går att avläsa i både medicinska resultat, tillgänglighet och patientnöjdhet. Vi är inte nöjda med det, utan vill att länets patienter ska få en ännu bättre vård.

Delegationer från Sverige, ja faktiskt hela världen, kommer till vår region för att se och lära av vård i framkant. Det är jag stolt över. Det bedrivs en mycket bra hälso- och sjukvård i Region Jönköpings län!

Vad är det för tydliga förändringar som BA vill göra? Hur vill BA utveckla den nära vården? Vilka åtgärder föreslår BA för att klara kompetensförsörjning? Hur ska BA möta den demografiska utmaning vi har?

Mia Frisk (KD)

Regionråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel