Den välkände idrottsprofilen Issa Iskander är allvarligt sjuk i cancer. Han fick beskedet nyligen och nästa vecka börjar han cellgiftsbehandling.

– Det är en aggressiv cancer som sitter i den övre delen av kroppen. Jag vet inget om framtiden. Just nu finns det inget att sätta emot, mer än cellgifter. Om jag har några år kvar att leva eller bara ett par månader går inte att säga. Men jag kommer att göra allt jag kan för jag vill verkligen leva, säger Iskander i en intervju med .

40-åringen säger att han har känt sig dålig en längre tid.

– Behandlingen börjar på måndag och de kommer att göra allt för att komma åt cancern. Det kommer att bli en tuff kamp och det är stora risker. Men jag har bestämt mig för att kämpa. Jag ska försöka vara positiv och göra det bästa av varje dag. Vi har duktiga läkare i Sverige, de bästa specialisterna i Linköping är inkopplade, och jag har stort förtroende för vården, säger han till tidningen.

Issa Iskander har varit sportchef i Husqvarna FF sedan 2010. Innan dess har han haft ledaruppdrag i fotbollsklubbarna Råslätt SK, IK Tord och IF Haga.