Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Iva-sjuksköterskan om frivilligheten att jobba enligt krislägesavtalet: ”Inte helt sanningsenligt”

”Tala klarspråk om sommarsemestern och krislägesavtalet” Det är uppmaningen till regionledningen från Eva Berglund, specialistsjuksköterska inom intensivvården på Länssjukhuset Ryhov.

– Man säger att det är frivilligt att jobba enligt krislägesavtalet, men det är underförstått att vi måste jobba så för att kunna få vår semester, säger hon.

Eva Berglund, specialistsjuksköterska inom intensivvården på Länssjukhuset Ryhov, tycker att det är fel att regionledningen kommunicerar utåt att det skulle vara frivilligt att jobba på krislägesavtalet i sommar. Hon menar att hon och kollegorna ser det som en förutsättning för att de överhuvudtaget ska kunna få sin sommarsemester.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Privat

Annons

Eva Berglund berättar att hon och kollegorna känner sig uppgivna, trötta och rasande. Nyligen fick de veta att planen är att man på operation/iva ska fortsätta att jobba enligt krislägesavtalet (KLA) även under första semesterperioden i sommar. Man vet inte hur stort trycket kommer vara på grund av pandemin, och det har också beskrivits som en lösning för att minska antalet tomma pass under sommaren.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan