Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra bjöds på segern i länsderbyt

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

VÄRNAMO. Jönköpings Södra fortsätter ha förtvivlat svårt att skapa målchanser. Trots det vann laget med 1-0 i länsderbyt mot IFK Värnamo – tack vare en bjudning från motståndarlagets målvakt. – Jag lovade att jag skulle avgöra i dag, säger matchvinnaren Alexander Jallow.

J-Södra hade gått mållöst mot både Helsingborg och Eskilstuna – och till länsderbyt mot Värnamo gjorde managern Christer Persson några ändringar i startelvan. Peter Gwargis spelade från start igen och Árni Vilhjálmsson flyttades upp längst upp i planen, medan Jakob Orlov fick börja på bänken.

Det gav ingen omedelbar effekt. Första halvlek bjöd på riktigt dålig fotbollsunderhållning och bortalaget hade fortsatt väldigt svårt att skapa målchanser.

– Det var rätt avvaktande i första. Det var mycket dueller och båda lagen spelade dåligt, konstaterar Alexander Jallow.

J-Södra gjorde ett dubbelbyte tidigt i andra halvlek. Amir Al-Ammari och Jesper Svensson byttes ut och lämnade plats för Jakob Orlov och Benjamin Tannus.

Många förvånade

Bara några minuter senare tog J-Södra ledningen, men det var ingen direkt effekt av dubbelbytet. Alexander Jallow slog ett inlägg från högerkanten i straffområdet och bollen letade sig, till mångas förvåning, in i mål efter ett fumligt ingripande av Tobias Andersson i hemmamålet.

– Det var skönt. Jag och Peter (Gwargis) kombinerade på kanten och det var skönt att bollen gick in, säger målskytten.

Blev du förvånad?

– Lite. Jag trodde att han skulle ta den först, men den var för hård för att hålla...

Därmed gjorde Jallow sitt andra mål för säsongen.

– Det är bra, det är alltid kul att bidra. Jag lovade vår fysioterapeut att jag skulle avgöra i dag, och det känns oerhört skönt att jag höll det löftet, säger han.

Även efter målet var det chansfattigt, även om kvaliteten på spelet höjdes något. J-Södra hade ett bra läge när Árni Vilhjálmsson avancerade framåt och försökte placera bollen i mål, men skottet gick strax utanför mål.

Värnamo flyttade fram positionerna i slutminuterna och det osade hett några gånger, men Jönköpingslaget stod emot och tog tre mycket viktiga poäng.

”Svårspelad match”

– Det var helt okej, men jag tycker att vi vek ner oss lite efter målet. Vi måste gå för att göra två och tre mål, säger Jallow, som menar att hans lag spelade upp sig efter paus.

– I andra var det lite bättre även om det inte blev lika bra som vi tänkt. Vädret spelar stor roll, planen var tungsprungen.

Jallow och lagkamraterna kunde trots allt räkna in tre viktiga poäng.

– Det känns oerhört skönt. Det var en svårspelad match med mycket kamp och dueller. Vi tar tre poäng trots att vi inte spelar någon skön fotboll, och det är poängen som räknas, säger han.

Var det väntat att det skulle bli så?

– Ja, det kan man säga. De ligger sist i serien och vi visste att de skulle ge allt i alla dueller.

J-Södra har en väl fungerande defensiv, vilket bara ett insläppt mål på tre matcher vittnar om.

– Vi har en grund att stå på. Alla vet vad de ska göra, och det känns tryggt.

Däremot finns det förbättringspotential i offensiven. Alexander Jallows mål betydde att J-Södras måltorka stannade vid 281 minuter.

– Vi jobbar på det varje vecka, det är bara att den sista tajmingen saknas, säger matchvinnaren.

Klicka här för att se bildspelet i appen!

JnyttTV. Presskonferensen med båda lagens tränare och intervju med Frank Pettersson.