Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bryter med J-Södra: "Bäst för mig"

Jönköpings Södra IF skriver på sin hemsida att de bryter kontraktet med Axel Lindahl. Yttermittfältaren värvades inför säsongen 2018, men får alltså lämna redan nu.

Efter bara en säsong i J-Södra står det klart att Axel Lindahl lämnar klubben. Yttermittfältaren har fått sporadiskt med speltid under hela säsongen i superettan.

– I det läget som Axel är i sin karriär är båda parter överens om att det är viktigt med kontinuerlig speltid. Utifrån det, har vi enats på ett sätt som har gjort lösningen godtagbar för inblandade parter, säger sportchef Andreas Jankevics i en kommentar.

"Den bästa lösningen för mig"

Kort efter att J-Södra meddelade att mittfältaren lämnar klubben offentliggjorde Degerfors IF att de kommit överens med Lindahl om ett treårskontrakt.

– Det har gått ganska fort. Men som jag ser det är det den bästa lösningen för mig och det känns faktiskt väldigt bra, säger Lindahl till Jnytt.

Vad är det som gör det till en bra lösning?

– Om man kollar till hela året så har jag inte fått spela så mycket och jag tror att jag har en större chans till speltid i Degerfors.

Lindahl presenterades som J-Södras första nyförvärv efter degraderingen från allsvenskan. Säsongen blev stökig med flera tränarrockader i Jönköpingslaget, men förändringarna i ledarstaben innebar inte att Lindahl fick mer speltid utan han fick fortsätta sitta vid sidan.

– Säsongen har varit väldigt stökig. Vi har haft tre tränare och legat på kvalplats med allt vad det innebär. Jag kom underifrån och har varit lite skadad, då har det varit svårt att slå sig in i laget, resonerar Lindahl som ändå tror att han kan dra nytta av säsongen som var.

– Det tror jag verkligen. Jag känner väl att jag har blivit en bättre även om jag inte spelat. Jag har fått en hel säsong med träning på elitnivå och utvecklat många sidor i mitt spel och även utvecklats en hel del som människa, det har varit en nyttig säsong.

Redan klar för ny klubb

Kontraktet skrevs på redan i måndags, skriver Degerfors på sin hemsida. En förening Axel Lindahl känner sedan tidigare då han varit där och tränat för ett par år sedan.

– Axel är en stark offensiv spelare med bra klipp i stegen, snabb och har väldigt bra fart och därför har vi värvat honom som högerback. Axel kommer från början ifrån Oskarshamns AIK och är en spelare som tidigare har varit hos oss och provspelat, så vi har haft ögonen på honom under en längre tid, han kommer att bli väldigt intressant för oss, säger Degerfors sportchef Patrik Werner till klubbens sajt.