Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi lyckas inte jättebra på slutet"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

GÖTEBORG. Jönköpings Södra förlorade säsongspremiären borta mot GAIS. J-Södra tog ledningen genom Jakob Orlov men efter mål på frispark och straff kunde hemmalaget vända och vinna matchen. Edin Hamidovic gjorde det avgörande målet till 2-1 och gästerna var aldrig nära någon kvittering efter det målet med drygt tio minuter kvar.

GAIS, med en offensiv utgångsuppställning kom till några farliga chanser direkt men därefter fick J-Södra allt bättre koll på motståndet. Hemmalaget hade mest boll, men farliga chanser var jämt fördelat.

- Det är svårt att spela mot ett lag som spelar med ett så lågt försvarsspel. De är bra och ligger på kontring, men vi blir lite för statiska, resonerade GAIS-tränaren Bosko Orovic på presskonferensen efter matchen.

J-Södra tog ledningen efter en dryg halvtimma. Gästerna bet sig fast på offensiv planhalva efter hörna. Bollen hamnade tillslut hos Jakob Orlov som säkert placerade bollen i mål.

Jönköpingslaget fortsatte spela med ett långt försvarsspel och höll emot bra. Gästerna var starka centralt och hemmalaget hade svårt att komma till farliga chanser. Men det skulle bli kvitterat precis innan paus. Edin Hamidovic fixade en frispark som Jonas Lindberg elegant gjorde mål på. Det var det sista som hände i halvleken och det var 1-1 efter första 45.

- Vi ville ligga lägre för att få ner farten på dem, de har visat på försäsongen att de har bra fart och slått fyra allsvenska lag. Vi tyckte det var bättre om de får hämta boll lägre och vi håller ihop. Jag tycker vi spelar oss ur situationer bra och kom upp i banan, säger Jörgen Wålemark.

Byte i paus

Innan andra halvlek drog igång gjorde J-Södra ett byte, Max Watson ersatte Marcus Johansson som mittback. Detta eftersom Johansson skadade tån under den första halvleken.

Andra halvleken påminde inledningsvis om den första. Efter en snabbt slagen hörna var GAIS nära 2-1 men Frank Pettersson gjorde en bra dubbelräddning. En stund senare fick Daryl Smylie ett bra läge, men hans skott tippades till hörna av Damir Mehic.

När det återstod en knapp kvart fick hemmalaget straff. Junes Barny gick i backen och domaren blåste direkt. Fram stegade Edin Hamidovic, och han gjorde inget misstag utan satte bollen distinkt i mål.

J-Södra mäktade inte med någon forcering och skapade egentligen ingen het kvitteringschans. Istället var det GAIS som kunde hålla i bollen och relativt enkelt försvara sin ledning och vinna säsongens första match.

- Vi provar att komma fram till heta chanser. Men jag tycker bägge lagen är tröttkörda och det var vår första match på gräs och det sliter. De backar hem och tätar och då måste vi sätta ett distansskott eller komma runt på kanten och det lyckas vi inte jättebra med på slutet, säger Wålemark.

Jnytt-TV, se presskonferensen där Wålemark berättar om Johanssons skada. Se även ett klipp med Jakob Orlov.