Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra föll ihop i viktiga matchen

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Allt såg så bra ut för J-Södra. Laget ledde med 2-0 och hade inte släppt till någon het målchans med 20 minuter kvar. När domaren blåste av hade Brage vänt och vann matchen med 3-2. Jönköpingslaget ligger därmed kvar på negativ kvalplats när det återstår tre omgångar. – Vi blir aningen fega och passiva, säger lagets tränare Andreas Brännström.

Jakob Orlov fanns inte med i J-Södras startelva och han satt inte heller på bänken när bortamatchen mot IK Brage satte igång. In från start kom istället Benjamin Tannus.

– Han (Orlov) gick sönder igår på en träning och det kom lite överraskande. Vi hade förhoppningar om att han skulle kunna spela idag, men det gick inte, säger lagets tränare Andreas Brännström till Jnytt.

Första delen av första halvlek bjöd inte på något skönspel och istället var det en del kamp och spel på mittfältet. Målchanserna uteblev mestadels, men J-Södra var nära att ta ledningen när en hemmaback sånär skickade in ett inlägg i egen bur.

Halvlekens sista fem minuter var bra från J-Södra, laget tryckte tillbaka hemmalaget och skulle även ta ledningen. Efter ett anfall på högerkanten slog Jesper Svensson in ett inlägg, bollen gick förbi alla i mitten och hamnade hos Alexander Jallow som tog emot bollen bra med sitt första tillslag och drog till med högern. Bollen satt perfekt i bortre hörnet och gick in via stolpen, ett riktigt klassmål av Jallow och bortalaget hade ledningen i paus.

Ökade på efter jättebjudning

I den andra halvlekens inledande 15 minuter var det Brage som hade mest boll, men J-Södra låg bra i sina positioner och när de väl klev in i press vann de bollen direkt. I minut 62 skulle gästerna göra 0-2, och detta efter en rejäl bjudning.

Hemmalagets målvakt Peter Rosendal skulle kasta ut bollen när han tappade kontrollen på den och gav den till Pavle Vagic. Lånet från Malmö FF lyfte elegant bollen i mål med en höger utsida.

J-Södra hade med 20 minuter kvar bra koll på Brage, men då slog hemmalaget till och reducerade. Jönköpingslaget tappade bollen på egen planhalva och Anton Lundin kom till avslut, bollen satt tätt intill stolpen till 1-2.

"Väldigt täta i 70 minuter"

– Vi åker dit och är väldigt täta i 70 minuter. Vi får en bortamatch att se ut som vi vill och sen kommer 2-1 ur ingenting kan man säga. Och det kändes inte som att det var någon jättechans heller, säger Andreas Brännström.

– Där får matchen nytt liv och det händer inte så mycket innan nästa avslut heller och då sitter tvåan. Jag tror de har sju avslut och gör tre mål. Någonstans får vi ge en eloge till dem för deras effektivitet, fortsätter J-Södras tränare.

Sex minuter efter reduceringen skulle samme Lundin kvittera. Ett inlägg från vänsterkanten hittade Lundin som stötte in bollen. I minut 88 skulle hemmalaget fullborda sin vändning, Kristian Andersen slog in en kantfrispark mot straffområdet, Samuel Aziz fick en fot på bollen och den gick i mål till 3-2. Något som också blev slutresultatet.

– Vi blir aningen fega och passiva, säger Brännström.

Hur tung är den här smällen?

– Den är hemsk så klart. Det är inget muntert omklädningsrum.