Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stannar i J-Södra: "Har lockat mest"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Anton Cajtoft blir kvar i Jönköpings Södra. Det meddelar klubben via ett pressmeddelande under torsdagseftermiddagen. – Jag tycker det är en spännande tid i föreningen och jag vill vara med på den framtida resan. Jag ser verkligen fram emot 2019, säger målvakten.

Anton Cajtoft har skrivit på ett nytt treårskontrakt med Jönköpings Södra IF. Det meddelar J-Södra via ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att ha förlängt med Anton och att en av våra egna, tidigare akademispelare som så sent som förra sommaren representerade Sverige i U21-em, väljer att fortsätta sin satsning i föreningen. I Anton har vi en spelare med både ett elitfokus och en professionalism som kommer utveckla honom som spelare till den nivån han har kapacitet för, säger sportchef Andreas Jankevics.

Anton Cajtoft kom till J-Södra som 14-åring då han lämnade sin moderklubb Bankeryds SK. 2013 debuterade han i Superettan. Han har under de senaste säsongerna drabbats av en rad allvarliga skador. men nu står det alltså klart att tiden i J-Södra förlängs.

– Den enkla anledningen är att jag tycker föreningen har ett spännande projekt med Brännström och jag vill vara med på den resan. Jag tror på ett bra år 2019, säger Cajtoft till Jnytt, som har haft intresse runt sig från annat håll.

– Det har funnits alternativ med i bilden, både i Sverige och utanför Sverige. Men av ren respekt mot alla inblandade vill jag inte berätta vilka klubbar det rör sig om.

Var du nära något annat eller var J-Södra det givna valet?

– Det har varit en process, men någonstans har jag känt att J-Södra har varit det som lockat mest och det kändes rätt att blir kvar.

Ingen tävlingsmatch 2018

Anton Cajtoft har drabbats av flera tunga skador de senaste säsongerna och 2018 blev det ingen tävlingsmatch alls. I förra höstens kval mot Trelleborg åkte målvakten på en fraktur på knäskålen. Senaste säsongen fick han därmed följa från läktaren.

– Det är klart att vi inte är nöjda med säsongen och det går inte att sticka under stol med. Vi hade högre förhoppningar inför säsongen än vad utfallet blev. Nu gäller det att gå på semester och att vi kommer tillbaka med pigga och fräscha kroppar så vi kan göra det så bra som möjligt nästa säsong.

Hur nära är du att kunna gå för fullt?

– Direkt vid omstarten är jag kanske inte helt hundra än och det är svårt att säga exakt när jag är det. Men rehaben går väldigt bra och jag kommer köra på under december för att vara så fit det går. Sen får man se hur decemberträningen gör att man ligger till.