Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstagen sänkte J-Södra mot topplag

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

En jättebjudning och en orsakad straff. Efter det var Jönköpings Södra ett slaget lag. Topplaget Falkenberg vann med 2-0 i söndagens superettamöte. – Vi förlorade på otur och deras skicklighet, säger mittbacken Sebastian Crona till Jnytt.

J-Södra ställdes inför en riktigt tuff uppgift. Tabelltvåan Falkenberg, som är kontringsstarkt och har gjort flest mål av samtliga lag i serien, stod för motståndet på sin relativt nybyggda arena.

Första halvlek var spelmässigt jämn och var ganska tempofattig. De riktigt farliga målchanserna var lätträknade, även om det skapades en del emellanåt.

Falkenberg var riktigt nära att spräcka nollan när Karl Söderström slog ett inlägg i ribban. Målvakten Frank Pettersson såg förvånad ut, så förmodligen fick bollen extra fart av vinden.

J-Södra kom också i en del farliga anfall, och det var framför allt Tommy Thelin som höll sig framme. Thelin, som för dagen spelade i en mer släpande roll, hade flera avslut och nickade i stolpen i halvlekens slutskede.

Felslagen passning

– Jag tycker att vi var bättre rent spelmässigt. De var darriga och visste inte hur de skulle ta oss. De hade någon kontring men jag tror att de tycker att de gjorde en dålig halvlek. Med lite flyt kunde vi varit i ledning, summerar Sebastian Crona matchens inledande 45 minuter.

Matchens första mål kom bara fyra minuter in i andra halvlek – och det kom efter en riktig bjudning. Chisom Egbuchunam kunde peta sin egen retur i mål sedan Erik Moberg slagit bollen rakt i gapet på målskytten.

– Jag kommer inte ihåg situationen riktigt. Jag minns att jag passade bollen till Moberg när jag i stället kanske skulle ha slagit en längre boll. Sedan kom en Falkenbergsspelare emellan och petade in den i mål, säger Crona.

J-Södra repade mod efter det tunga baklängesmålet och skapade omgående ett par chanser. Men offensiven ebbade ut och Falkenberg hade bra kontroll på matchen i andra halvlek.

”Är nytt för mig”

I 84:e minuten tilldömdes hallänningarna straff sedan Erik Pärsson blivit omkulldragen av Erik Moberg. Pärsson tog straffen själv och slog den kyligt i Frank Petterssons högra hörn. Pettersson slängde sig åt vänster och tvingades plocka bollen ur nätmaskorna för andra gången i matchen.

– Från min vinkel såg jag inte om det var straff eller inte. Jag vill se situationen på video först innan jag uttalar mig om det, säger Crona.

Efter det var J-Södra ett slaget lag.

– Vi förlorade på otur och deras skicklighet. Jag tycker att vi hade några lägen som vi normalt sett gör mål på samtidigt som de hade tur vid deras mål. Målen präglade matchen.

Trots att Erik Moberg var tillbaka efter avstängning fick Sebastian Crona spela i trebackslinjen även i den här matchen – och han gjorde det bra.

– Jag spelar där tränaren vill att jag ska spela. Det är nytt för mig, jag får försvara mer mot inlägg och plocka gubbar, men jag blir mer och mer bekväm med den rollen, säger han.