Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utbuat J-Södra föll mot nykomlingen

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

BORÅS. 1-2 mot Gais och nu 0-2 mot Landskrona BoIS. Jönköpings Södra har fått sämsta tänkbara start på superettasäsongen 2018. – Jag är säker på att vi kan komma tillbaka starkare, säger Lukas Eek, som gjorde sin debut i superettan.

På lördagseftermiddagen var det dags för J-Södra att spela sin hemmapremiär mot Landskrona. Matchen hade flyttats till Borås Arena eftersom Stadsparksvallen inte är i speldugligt skick än.

J-Södra tog kommandot i matchen och hade ett stort bollinnehav i första halvlek. Jönköpingslaget kombinerade sig flera gånger fint framåt i planen och hade några målchanser och skott på mål.

Den farligaste chansen hade Tommy Thelin som var nära att klacka bollen i mål från nära håll efter en frispark slagen av Sebastian Crona.

Landskrona fick i första hand ägna sig åt att freda det egna målet men hade ett farligt läge där Anton Liljenbäck lyckades rensa undan bollen i sista stund.

– I första hade vi något på gång, då hittade vi bra kombinationer på båda kanterna. Vi hittade de ytorna vi ville där, summerar Lukas Eek matchens inledande 45 minuter.

Vände bort motståndare

Efter ungefär en halvtimmes spel blev Tommy Thelin liggandes vid förlängda mållinjen efter en duell. Thelin tog sig för axeln eller överarmen men fortsatte spela första halvlek ut. Han byttes dock ut i halvtid och ersattes av Peter Gwargis.

Efter 57 minuter tog Landskrona ledningen med 1-0. Sadat Karim vände bort en motståndare och sköt bollen i mål intill Frank Petterssons högra stolpe.

Jakob Orlov fick J-Södras stora kvitteringschans när han höll sig framme på en målvaktsretur. Men trots i princip öppet mål sköt han över mål.

I stället utökade Landskrona ledningen till 2-0 när Sadat Karim gjorde sitt andra mål i matchen. Karim stötte in bollen från nära håll efter att hemmalaget gått bort sig i försvarsspelet.

– Det första målet kom efter en stark individuell prestation, och vid det andra kunde jag ha kommit närmare och blockerat inlägget. Det är två mål vi inte ska släppa in, men det är bara att jobba hårt och komma tillbaka starkare, säger Eek.

”Tappade boll på fel ställen”

Matchen slutade 0-2, och det innebär att J-Södra har förlorat i säsongens två första matcher. Laget kom inte upp i samma nivå efter paus, kändes helt ofarligt framåt och har en del att jobba med om den här negativa trenden ska vändas.

Efteråt möttes spelarna av burop från den stora tillresta klacken.

– I andra kom vi in i deras spel och tempo, och då fick vi det svårt. Vi tappade boll på fel ställen, säger Lukas Eek, som inte tycker att fansen ska behöva vara oroliga.

– Nej, det tycker jag inte. Vi får verkligen gå till oss själva och det finns något att bygga vidare på. Jag är säker på att vi kan komma tillbaka starkare. Vi behöver fansen med oss, så det är bara att bita ihop och komma igen.

Lukas Eek fick alltså göra a-lagsdebut i J-Södra och han gjorde en fullt godkänd insats på vänsterbackspositionen. Efteråt hade han blandade känslor.

– Det var jättekul att debutera, men tyvärr gick inte matchen som vi ville och det drar ner stämningen efteråt. Det är tråkigt att vi inte åker härifrån med tre poäng. Vi får komma samman som lag och komma igen, säger han.

– För egen del är det en dröm att gå från ungdomsleden till att spela i superettan. Det känns bra att ha debuten avklarad.

Klicka här för att se bildspelet i appen!

JnyttTV. Presskonferens med båda lagens tränare och intervju med Peter Gwargis. Jörgen Wålemark berättar varför han gick fram till fansen direkt efter matchen.