Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra fortsätter värva - brasse klar

Artikel 311 av 312
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra har gjort klart med sitt fjärde nyförvärv. Det handlar om den brasilianske mittfältaren Fábio Gama dos Santos, som närmast kommer från degraderade IFK Värnamo. – En bollskicklig mittfältare som rör sig över stora ytor, säger tränaren Andreas Brännström.

På måndagseftermiddagen meddelade Jönköpings Södra att klubben har värvat Fábio Gama dos Santos. Nyförvärvet kommer närmast från IFK Värnamo där han spelade under höstsäsongen 2018 och noterades för tre mål på 14 matcher i Superettan.

– Fábio är en 26-årig mittfältare som förra året spelade i IFK Värnamo under deras starka avslutning av seriespelet. Vi följde Gama under hösten och är i dag glada över att kunna presentera Gama som vår spelare inför säsongen 2019, säger sportchefen Andreas Jankevics i ett pressmeddelande.

"Anpassade sig snabbt"

Innan Fábio Gama dos Santos kom till Värnamo representerade han klubbarna Esporte Clube Bahia, Botafogo FC, Serrano Sport Club, Operário Futebol Clube, Sociedade Esportiva do Gama, ABC Futebol Clube, Itabaiana-SE och União Recreativa dos Trabalhadores.

– Fábio är en bollskicklig mittfältare som rör sig över stora ytor. Han anpassade sig snabbt till svensk fotboll i höstas och förhoppningsvis kan vi ta det ett steg till med en försäsong tillsammans, säger tränaren Andreas Brännström i pressmeddelandet.

Kontraktet sträcker sig över två säsonger.

J-Södra – som genomför årets första träningspass på onsdag – har sedan tidigare gjort klart med mittbacken Philip Wiström, mittfältaren Enock Kwakwa och Jetmir Haliti, som i första hand ses som wingback.