Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra genrepar mot länskollegan

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

En träningsmatch kvar. Sen är det skarpt läge i Superettan för Jönköpings Södra. Eftermiddagens genrep spelas i Habo, och J-Södra gör det med en fyrbackslinje.

J-Södra inledde försäsongen med ett 3-4-3. Under lagets sista träningspass innan matchen mot Värnamo tränade laget i något som kan skrivas ut som 4-2-3-1.

- Vi hade sådan fin fart i matchen mot Carlstad United, och då spelade vi så. Offensivt såg det jättebra ut och vi kommer bygga vidare på det. Sen kommer det säkert bli situationer då vi faller ner i en femma, säger lagets tränare Jörgen Wålemark och fortsätter:

- Men när vi själva har bollen vill vi få upp ytterbackarna högre och ha mer folk med i anfallsspelet. Men försvarsmässigt kommer det bli mer som en fyrbackslinje.

Axel Lindahl är skadad och kommer inte spela. Peter Gwargis var på landslagsläger i veckan och tränade inte för fullt, utan vilades under fredagens träning.

På påskdagen inleds Superettan för Jönköpings Södra. Laget spelar som bekant borta mot GAIS, men först ska seriekonkurrenten Värnamo mötas i en sista träningsmatch.

Vad vill du se mot Värnamo?

- Att vi tror på vårt eget spel och spelar med fart framåt. Att vi fortsätter på grejerna som är bra helt enkelt, sen att vi kanske kan göra några mål. Men nummer ett är att spelarna ska kunna känna sig skadefria och köra järnet. Vi får ju till exempel se Joakim Karlsson för första gången denna säsong.