Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra: "Har inväntat det sportsliga"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Andreas Jankevics, sportchef i J-Södra, beskrev känslorna efter säsongens sista match som tvetydiga och berättar att arbetet med nästa säsongs trupp tar fart på riktigt under måndagen. – Vi har haft fullt fokus på denna säsong, säger han till Jnytt.

Jönköpings Södra blir kvar i Superettan, det står klart efter lördagens avslutande omgång i Superettan.

Andreas Jankevics uppger att klubbens fokus har varit på denna säsong och att de nu kan börja blicka framåt.

– Det handlar om en fotbollsbedömning utifrån målsättningarna som var, utfallet blev inte det vi önskade och vi måste analysera utfallet, var det kommer ifrån och ta korrekta beslut därifrån, säger sportchefen till Jnytt.

Har ni en bra bild över hur truppen ska se ut?

– Jag upplever att vi har en tydlig bild av vad vi vill komplettera med för att vi ska bli ännu bättre. Jag tror vi har ett poängsnitt de sista matcherna på 1,6 och då kan man räkna ut var vi hade hamnat i tabellen med det poängsnittet hela vägen. Tanken är självklart att vi ska bli bättre och det är därför vi jobbar.

Hur långt fram är ni med nästa säsongs trupp?

– Vi har varit i ett utsatt läge och det har varit svårt utifrån ekonomi och budget, vi har fått invänta det sportsliga resultatet och varit i ett utsatt läge. Det har spelartruppen och ledarteamet löst på ett väldigt bra sätt, säger sportchefen som beskrev sina känslor som tvetydiga efter matchen.

– Man känner både att det är skönt att vi löste det efter de svårigheter vi haft. När jag kom hade vi gigantiska skadeproblem och vi har fått återkommande avstängningar och bytte backlinje flera gånger. Totalt sett är vi nöjda med avslutningen från det läge vi var i. Sen vill vi mer nästa år.

Jnytt-TV: Jesper Svensson om framtiden, se även presskonferensen med lagens tränare.