Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra har klart med ny tränare

 
Allsvenskan 2017
Visa alla artiklar

Det är redan klart vem som blir ny tränare i Jönköpings Södra. På fredag kommer det bli offentligt vem som efterträder Jimmy Thelin och tar över superettaklubben.

På onsdagskvällens medlemsmöte meddelade Jimmy Thelin att han kliver av som tränare i J-Södra och att han inte följer med klubben ner i superettan.

– Jimmy har betytt väldigt mycket för J-Södra. Han är en fantastiskt duktig tränare, och ur den aspekten är det tråkigt att vi skiljs åt. Det finns ett stort intresse för Jimmy i Fotbollssverige, och det är förståeligt att det kommer intresseförfrågningar, säger ordföranden Mats Tidstrand.

Även om ingenting är offentligt än talar allting för att Jimmy Thelin tar över som tränare i allsvenska Elfsborg.

"Blev klara i går"

Redan några dagar efter att allsvenskan var färdigspelad gick Sport-Expressen ut med uppgifter om att Thelin bara var detaljer från att ta över Elfsborg. På tisdagskvällen rapporterade Borås Tidning att Elfsborg och Thelin är muntligen överens.

– Vi har haft en formell dialog med en viss klubb från strax innan helgen och några dagar framåt. Det har pågått en dialog och en förhandling, och det har landat i att vi har hittat en överenskommelse. Vi blev klara i går, säger Tidstrand.

Hur vill du beskriva dialogen och förhandlingarna?

– Det har varit en bra dialog. Vi har hittat en lösning som båda parter är nöjda med.

Kallat till presskonferens

Jimmy Thelins kontrakt sträckte sig i två år till. Hur har ni resonerat när ni har valt att släppa honom?

– Vi har haft hans treårskontrakt som underlag och det är alltid en diskussion och en förhandling, men slutligen har Jimmys önskemål om att hitta en lösning vägt tungt.

Klockan 10 på fredag kommer J-Södra presentera vem som blir ny tränare och som får uppdraget att föra klubben tillbaka till allsvenskan.

– Det har funnits många tränare med i bilden. Det har varit på olika nivåer, och sedan har det trappats ner, säger Mats Tidstrand.

Hur har processen varit?

– Det ett proaktivt arbete som sker löpande. Men arbetet har intensifierats sedan det funnits ett uttalat intresse för Jimmy. Arbetet har skruvats upp sedan det kommit in en konkret förfrågan.