Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra kan missa målkungen

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra är på jakt efter en forward. Men det är högst osäkert om Assyriskas skyttekung verkligen kommer att provspela med klubben. – Det är lite rörigt där, säger tränaren Andreas Brännström.

Andreas Brännström kom in sent under 2018 års säsong. Inför 2019 har han helt andra möjligheter att sätta sin prägel på laget – och förberedelserna pågår för fullt.

– Just nu sitter vi med mycket frågor. Vi pratar om strategi och utifrån det försöker vi att förbereda 2019. Vi tittar på vad vi behöver och vad vi inte behöver och om vi behöver värva för att bli bättre, säger han.

J-Södra har den veckan presenterat värvningarna av Enock Kwakwa och Philip Wiström, men fler spelare ska in. ”De gröne” siktar på att värva två eller tre spelare ytterligare innan truppen är spikad.

”Vi trivdes med honom”

– Vi vill ha in en forward till. Det ska antingen vara en ung spelare som vi tror jättemycket på på sikt eller en som går rakt in. Sedan tittar vi på vänsterspelare generellt. Vi behöver träffa väldigt rätt med de som kommer in, vi har inte råd att värva fyra-fem spelare där fyra sitter på bänken, säger han.

Den här veckan har den brasilianske anfallaren Júlio César Fernandes testats, och i hans fall kommer ett besked i närtid.

– Han kommer att träna i morgon (läs: i dag) också, och sedan får vi ta en diskussion. Han har lite andra kvaliteter, är rapp i vändningarna och bra i en mot en-spelet, säger Brännström.

Om det blir någon fortsättning i J-Södra för mittfältaren Pavle Vagic, som under hösten har varit inlånad från Malmö FF, är osäkert i nuläget.

– Det är inget beslut som bara vi kan ta. Det handlar om vad han vill, vad vi vill och vad Malmö vill. Han trivdes jättebra här och vi trivdes bra med honom, och han har öppnat för en fortsättning. Vi får avväga om vi ska behålla honom eller om vi har en egen 18-åring som kan spela i stället. Just nu vet vi inte, säger Brännström.

Inga besked om Perssons ersättare

Det råder även osäkerhet i om Simon Karlsson Adjei, som gjorde hela 30 mål för Assyriska IK i division 2 i år, verkligen kommer att provspela med J-Södra nu i november.

– Det är lite rörigt där, och jag har inget klart besked. Han bor i stan och har gjort många mål, så jag ser honom gärna i träning. När en spelare ska provspela i en klubb får andra klubbar upp ögonen för spelaren, trots att de kanske inte har sett honom innan, säger Andreas Brännström.

Utöver att ta in nya spelare måste J-Södra även hitta en ny assisterande tränare efter Christer Persson som lämnar klubben efter tolv år, men i den frågan gavs det inga besked på medlemsmötet. Persson avtackades av både klubben och Green Machine på mötet och fick stående ovationer av mötesdeltagarna.

J-Södra tränar fyra pass under nästa vecka men därefter får spelarna ledigt i drygt en månad. Återsamlingen sker 7 eller 8 januari och 12 januari anordnas en uppstart för medlemmarna i Elmiahallen.

Det är även klart att truppen kommer åka på ett veckolångt träningsläger i Spanien i början av februari.