Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra kan rädda kontraktet i kavaj

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

LANDSKRONA. Jönköpings Södra kan rädda kontraktet i kavaj. Men då krävs det två poängtapp de närmaste två dagarna. Jnytt reder ut förutsättningarna inför avslutningen.

J-Södra har allt i egna händer. Men nu kan kontraktet i superettan räddas utan att gröntröjorna behöver svettas ytterligare en endaste droppe.

Gröntröjorna tog en viktig seger i kvalkampen i superettan när Landskrona BoIS besegrades med 2–1 på lördagen. Stor matchvinnare blev Jesper Svensson med ett straffmål på övertid – bara sex minuter efter att Alexander Jallow missat från samma punkt.

Nu handlar nästan allting om Värnamo och Varberg.

– Det är klart att man kommer ha koll på dem annars är man inte normal tror jag. Men vårt fokus måste vara på Norrby nästa match och det är så det ligger till, säger segerskytten Jesper Svensson.

Ja, för J-Södra kan som tidigast fira ett räddat kontrakt på måndag. Dessförinnan ska Värnamo och Varberg möta Helsingborg och IK Brage på sina respektive hemmaarenor.

Om de två lagen tappar poäng – det vill säga spelar oavgjort eller förlorar – är kontraktet klart för Jönköpingslaget.

– Vi vill väl att det ska bli klart så fort som möjligt. Men vi har satt oss själva i den här sitsen och det är bara att ta sig ur den, säger Svensson.

J-Södra står just nu på 34 poäng och är i skrivande stund nia i tabellen. Laget passerade Gais, Norrby och IK Frej efter segern mot Landskrona.

Gais och Frej ska fortfarande spela sina tjugonionde seriematcher och har 31 respektive 33 poäng. Men det är ett hack längre ned i tabellen där allting alltså avgörs.

”En bökig säsong”

Värnamo och Varberg har båda 29 poäng på 28 matcher. Tre pinnar för de två lagen innebär att kvalstriden lever in i det sista.

– Jag har faktiskt inte kollat på de andra lagens matcher. Men man ser resultaten, man är inte dum. Man ser vad som händer i tabellen men man kan bara fokusera på sig själv, säger lagkaptenen Tommy Thelin.

Skulle såväl Värnamo som Varberg vinna har J-Södra fortfarande ett järngrepp om ett plats i Sveriges nästa högsta division 2019.

Inför den sista omgången skulle laget ha tre poäng ned till Gais (31) och två till Värnamo som på grund av målskillnad troligtvis ligger kvar på kvalplats även inför den sista omgången.

– Vi har haft en säsong som vi inte är nöjda med. Det har varit en bökig säsong med tränarbyten så det har varit upp och ned. Vi vill avsluta snyggt så vi får en bra trend inför nästa säsong oavsett vilken serie det handlar om, säger Thelin.

Uppdatering söndag eftermiddag: Värnamos vann med 1-0 mot Helsingborg efter ett mål i slutminuterna.

JnyttTV. Hör J-Södras Fredric Fendrich om segern mot Landskrona och kvalkampen och de båda lagens tränare efter matchen.