Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södras trotjänare om framtiden

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra spelar i Superettan även 2019, det står helt klart efter epilogen i Superettan. Det blev aldrig någon större spänning för gröntröjorna under lördagseftermiddagen. – Vi har inte den fart vi behöver, säger Fredric Fendrich.

Det var ingen sprudlande fotboll under den första halvleken. J-Södra hade ett par fina anfall, men lyckades inte förvalta dem till heta målchanser. Ett par kortare skadeavbrott innebar även att matchbilden blev något förryckt.

Med tanke på hur resultaten i övriga matcher rann in var Norrbys poäng viktig och 0-0 ett bra resultat för båda lagen. Det kan också ha del i den något tillbakadragna matchbilden.

Den andra halvleken inleddes som den första slutade. Men J-Södra skapade ett par chanser under halvlekens gång. Tommy Thelin var involverad vid ett par av lägena, men kom ur vinkel vid första läget och sköt över vid nästa.

J-Södra gick för segern och ville bjuda sin hemmapublik på tre poäng. På stopptid var Daryl Smylie nära att stånga in 1-0, men Mergim Krasniqi gjorde en fin räddning. Kort därefter blåste domaren av och matchen slutade 0-0. Noterbart är att Adam Gemheden fick hoppa in för första gången i Superettan.

"Hittar inte nycklarna"

Efter slutsignalen jublades det i Norrby och hemmalaget hoppade i takt med Green Machine. Matchen som sådan andades 0-0 lång väg, under alla 90 minuter.

– Ja, faktiskt. De ligger lågt och väntar, men vi hittar inte riktigt nycklarna att låsa upp dem med. Det blir några halvchanser, men vi har inte den fart vi behöver för att skapa tillräckligt och 0-0 var ganska väntat, säger Fredric Fendrich, till Jnytt.

Har utgående kontrakt

J-Södra har kommit igång och avslutar säsongen starkt för att undvika negativt kval. Lördagskvällen innebär gemensam middag för spelare och ledare i J-Södra.

– Det är skönt att säkra kontraktet med tanke på hur säsongen har sett ut. Sen är det alltid kul att spela fotboll, särskilt om det går bra formmässigt. Men nu får vi ladda om batterierna för en ny säsong, säger Fendrich vars kontrakt nu går ut.

– Vi har haft lite dialog och det kommer bli mer nu när vi vet var vi spelar nästa säsong, det är väl där vi ligger nu.

Vad vill du?

– Nu vill jag landa i det här. Men vi för en dialog och det är allt jag kan säga nu, menar Fendrich som inte utesluter att det blir en fortsättning i J-Södra.

Jnytt-TV: Jesper Svensson, vars kontrakt går ut, berättar om säsongen och framtiden, se även presskonferensen efter matchen.