Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra kryssade: "Krig hela tiden"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

VÄXJÖ. En viktig poäng och en stark försvarsinsats. Det får Jönköpings Södra ta med sig från måndagskvällens Smålandsderby mot Öster. – Vi tar den här poängen, den kan bli värdefull, säger målvakten Frank Pettersson till Jnytt.

De 2 534 på Myresjöhus Arena fick se match som sett till 90 minuter inte bjöd på någon större fotbollsunderhållning.

Öster hade flest målchanser under de inledande 45 minuterna och var nära att ta ledningen vid ett flertal tillfällen. Men hemmaspelarna hade inte den rätta skärpan i avsluten samtidigt som Frank Pettersson, och J-Södras försvar, agerade stabilt.

Gästerna hade ett par målchanser i matchupptakten, men hade annars svårt att få till något etablerat anfallsspel.

– I första halvlek fick vi inte till det som vi ville. Vi hamnade ganska ofta med bollen i backlinjen och vi skapade inte jättemycket då, säger Frank Pettersson.

När domaren blåste igång andra halvlek var det nästan uteslutande Öster, som kom i anfallsvåg efter anfallsvåg mot ett J-Södra som nästan bara fick försvara sig och jaga boll. Men trots både frilägen och jättechanser lyckades kronobergarna aldrig spräcka målnollan.

– Vi mötte ett bra lag och de skapade mer. Men det var mest skott utifrån och från sidan. Vi vill ha det så, det var stabilt, konstaterar Pettersson.

Vaskade fram chanser

J-Södra jämnade ut spelet efterhand och vaskade fram några chanser mot slutet av matchen. Både Amir Al-Ammari och Daryl Smylie sköt från distans utan att få hål på Robin Malmkvist i hemmamålet, och Max Watson fick ett bra läge när han höll sig framme på bortre stolpen på en frispark.

Den allra bästa chansen kom nog ändå på tilläggstid. Jesper Svensson slog bollen snett inåt bakåt till Daryl Smylie som sköt tätt utanför mål när han försökte pricka krysset.

– Det kändes som att vi var ganska nära tre poäng i slutet. Vi gick för det då och var närmast tre poäng. Vårt spel blev bättre i andra, då vi spelade bort deras andrapress, säger Pettersson, som trots allt är ganska belåten med det oavgjorda resultatet.

– Med tanke på hur det såg ut i första känns ett kryss som ganska rättvist. Vi tar den här poängen, den kan bli värdefull. Det är en viktig poäng som vi tar med oss hem.

I den senaste matchen hade J-Södra två försvarsspelare avstängda, och mot Öster saknades Erik Moberg av samma skäl. Trots det har Jönköpingslaget hållit nollan i båda matcherna.

”Bli krig hela tiden”

– Defensivt var det bra i dag, vi släppte till få målchanser, säger Pettersson.

– Från min position upplever jag att vårt försvarsspel är jättebra, jag får jobba med det jag ska jobba med. Det beror inte bara på backlinjen utan hela laget försvarar bra.

Upplever du att ni har hittat en trygghet i försvarsspelet?

– Jag tycker ändå att defensiven har varit bra hela året med några plumpar, och i de senaste matcherna har det känts bra. Vi börjar bli samspelta och jobbar vidare med det. Det har varit mycket spelare ut och in, men nu har vi fått spela ihop oss och lärt känna varandra.

J-Södra ser ut att få kämpa för att undvika negativt kval ett tag till. Avståndet till Värnamo på negativ kvalplats är nu uppe i fyra poäng.

– Det är en klyscha, men vi tar en match i taget och går för poäng i varje match. Det ser bra ut på träning och vi tar steg i matcherna. Det kommer att bli krig hela tiden, och det gäller att njuta av det. Vi ska greja nytt kontrakt, säger Frank Pettersson bestämt.

Går det att njuta när man befinner sig i er situation?

– Jag tror att det finns många spelare som vill vara i vår sits. Som spelare måste man gilla att spela matcher som gäller något.

JnyttTV. Presskonferens med båda lagens tränare och intervju med Max Watson, som hyllar de tillresta fansen.