Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra laddar för derby: ”Svinkul”

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra ställs mot Öster i ett Smålandsderby på måndagskvällen. Och laget åker till Växjö uppbackat av en hel del gröna supportrar. – Det är svinkul, säger J-Södras Daryl Smylie.

Det är mungiporna uppåt i Jönköpings Södra just nu.

Laget kommer stärkta från en sen 1–0-seger hemma mot Gefle förra helgen och tog med trepoängaren också ett rejält kliv mot ett säkrat kontrakt i superettan.

Nu laddar gröntröjorna om för ett Smålandsderby mot Öster i Växjö på måndagskvällen.

– De har haft det lite tufft nu. Jag tror det kan bli rätt spännande match, säger J-Södras mittfältare Daryl Smylie.

Växjölaget parkerar inför matchen på åttonde plats i tabellen med sina 31 poäng. J-Södra jagar tre platser bakom med sina 25 pinnar.

– Vi ska spela vårt spel. Det har varit stundtals rätt bra de senaste tre matcherna, säger Smylie.

Samtidigt finns det förstås spelare hos hemmalaget som gästerna kommer hålla lite extra koll på.

– Det gäller att vi försöker ta bort Simon Helg och Carl Johanssons djupledsspel. Sedan ska vi försöka komma in framför deras backlinje men också in bakom den så att vi kan komma till målchanser, säger Smylie.

Fyra bussar med fans

När Symlie och hans lagkamrater går ut till matchen kommer de få stöd av ett par hundra tillresta J-Södrafans.

Klubben skriver på sin hemsida att supporterklubben Green Machine har bokat fyra bussar som ska ta fansen ner till Växjö. Resan är en så kallad jubileumsresa för att fira organisationens första 15 år.

– Det är svinkul. Det hjälper så jävla mycket. Det känns som att spela på hemmaplan för de är så högljudda. När vi spelade borta mot Degerfors var det runt 20 personer på läktaren men de hördes hela tiden för de var aldrig tysta. Det är så jävla skönt att ha dem med sig, säger Smylie.

Spel på nytt underlag

Matchen på Myresjöhus arena innebär också att J-Södra-spelarna får testa på ett relativt nytt underlag.

Arenan har sedan i somrats haft ett så kallat hybridgräs, vilket något förenklat är en blandning av vanligt gräs och konstgräs.

– Det kommer vara kul att spela på deras nya plan. Det ser jag fram emot, säger Smylie.