Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra laddar för match

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Tisdagens träningspass är avslutat. Nu väntar vila innan Jönköpings Södra i morgon spelar match mot spanska Reus.

I morgon, med start 11.00, spelar Jönköpings Södra träningsmatch mot spanska Reus. Ett lag som hör hemma i den spanska andradivisionen. Laget ligger i mitten av tabellen och man spelade så sent som i lördags oavgjort, 0–0, hemma mot tredjeplacerade Real Oviedo.

Wålemark var, tillsammans med övrig ledarstab, och tittade på matchen mellan Reus och Oviedo i lördags.

– De var väldigt skickliga, kommer de med många a-lagsspelare som de sagt att de ska göra blir det en kanonmatch för oss, säger Jörgen Wålemark om motståndaren.

Hur Jörgen Wålemark kommer att formera truppen i matchen är oklart, en sak som däremot är klar är att det kommer att bli en hel del byten.

– Det kan vara en eller två spelare som spelar 90 minuter, i övrigt är vi inte redo för en stenhård 90-minutare, säger Wålemark.

Ska spela aggressivt

Jörgen Wålemark är tydlig med att han vill att matchen ska bli en förlängning av träningarna, det man tränat på under lägret ska man också kunna visa upp under matchen.

Det gör att man kan komma att förvänta sig en hög och aggressiv press från J-Södra.

– Ja det hoppas vi på, vi har jobbat med det en hel del. Vi har varit noga med att träningarna är lika viktiga som matchen. Det är match, vi vill vinna så klart, men nummer ett är att vi ska få en fortsättning på lägret och jobba vidare på de bitar vi jobbat på under veckan.

Finns det något särskilt som du verkligen vill se från laget?

– Jag vill se att vi hänger ihop som lag och att vi gör det samlat som lag från forward, mittfält och ner. Men även när vi själva har bollen att vi skapar grejer och att vi har den i vårt lag så mycket som möjligt under matchen.

Lindahl skadad

J-Södra har en hel del spelare som sedan tidigare är skadade och som inte kommer att vara med i matchspel.

Under måndagens träning kastade också Axel Lindahl in handduken och gick och satte sig i gräset och fick sitt ena lår lindat. Lindahl fanns inte med under tisdagens träning heller, och det är oklart om han spelar matchen under onsdagen.

Även Ahmad Gero missade dagens träning, detta eftersom han drabbats av feber och huvudvärk. Redan vid lunchtid sa han dock att han mådde bättre.