Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”J-Södra måste ha kvar sin identitet”

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

GÖTEBORG. Jönköpings Södra kommer att tillhöra toppen i superettan. Men det blir två andra klubbar som lägger beslag på de allsvenska platserna. Det tipset kommer från tv-experten Anders Andersson. – J-Södra kommer vara med där uppe, säger han till Jnytt.

Årets superetta blir jämn och håller en hög kvalitet, det är många tyckare överens om. Anders Andersson, expertkommentator på TV4 och C More, är inne på samma linje.

– Det känns som att man säger att superettan håller en bra kvalitet varje år. Det finns många spelare med allsvensk rutin och som spelat i allsvenskan innan. Det finns profiler som inte har tagit ett steg tillbaka för att spela i superettan. Därför är konkurrensen hård, säger Andersson, som ledde upptaktsträffen tillsammans med kollegan Jesper Hussfelt.

Är det rentav den bästa upplagan hittills?

– Det är en av de bästa, men det är svårt att bedöma om det är den allra bästa. Det är många lag som kan vara med i toppen.

”Jättesvårt att tippa”

Andersson tror att Helsingborg och Halmstad slutar etta och tvåa och att de därmed lägger beslag på de allsvenska direktplatserna. Men han nämner även Gais, Örgryte, Falkenberg och J-Södra som potentiella topplag.

– Det är jättesvårt att tippa serien. Men jag har med Helsingborg och Halmstad i mitt förhandstips, de har båda byggt upp en organisation som känns mer stabil. Dessutom har de fått behålla stabila spelare, säger han.

– Jag tror att sju lag kan göra upp om det – och varför kan J-Södra inte vara med där?

Följt J-Södra noga

Anders Andersson har, i sin roll som expert, följt Jönköpingslaget noga de senaste åren.

– J-Södra blir intressant att se. Det var på målsnöret att de höll sig kvar, och det tråkiga slutet måste kännas hos de som är kvar, säger han.

– Det gäller att de försöker behålla sin identitet. Det har varit ett charmigt lag och har haft humor i gruppen. De har tappat en ryggrad men det finns mycket kvalitet kvar, det är en del unga spelare som kan ta chansen. Nu är det en lägre nivå och det är många spelare med allsvensk rutin och tempo.

Flera allsvenska lag har åkt rakt ner i division 1. Vad är viktigt för att undvika ett sådant ras?

– De klubbar som har varit med om det har nog inte insetts vad som krävs. Det krävs ett hårt jobb och att man får in i huvudet att man är ett superettalag. Det är ingen brunkarserie som det var förr men det är en tuff serie.

JnyttTV. Hör vad J-Södras tränare Jörgen Wålemark säger efter upptaktsträffen.